Καλλιόπη Βέττα: Tο ταξίδι στην γνώση, την επικοινωνία και την χαρά που προσφέρει το σχολείο είναι συναρπαστικό και αναντικατάστατο’



«Καλλιόπη Βέττα: Tο ταξίδι στην γνώση, την επικοινωνία και την χαρά που προσφέρει το σχολείο είναι συναρπαστικό και αναντικατάστατο» – Επισκέψεις σε σχολεία της Π.Ε. Κοζάνης για την έναρξη της νέας χρονιάς.

Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπη Βέττα επισκέφθηκε το 2ο ΓΕ.Λ. Κοζάνης, το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο – Λύκειο και το Γυμνάσιο – Λύκειο Νεάπολης για να ευχηθεί στις μαθήτριες και τους μαθητές αλλά και σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Στα μηνύματά της ανέφερε ότι η γνώση, η επικοινωνία, η χαρά και η πληρότητα που προσφέρει το σχολείο είναι από τα πιο ουσιαστικά μαθήματα που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος στην ζωή του.

Συνέστησε στους μαθητές να αξιοποιήσουν πλήρως τον χρόνο τους σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι ώστε, αφενός, να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες που θα τους φανούν χρήσιμες στο παρόν και το μέλλον και, αφετέρου, να γεμίσουν με εικόνες, εμπειρίες και σχέσεις που θα τους συντροφεύουν για μια ζωή.

Παράλληλα, η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης τους ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους στόχους που έχουν θέσει, τονίζοντας ότι η αξία του δημόσιου σχολείου και του κοινού αγαθού της Παιδείας είναι αναντικατάστατη και ανεκτίμητη.

Τέλος, η κ. Βέττα είχε την ευκαιρία να μιλήσει με εκπαιδευτικούς, το προσωπικό των σχολείων καθώς και γονείς και κηδεμόνες και, αφενός να τους ευχηθεί υγεία και δύναμη για την εκπλήρωση των σοβαρών  ρόλων που επιτελούν και, αφετέρου, να ανταλλάξουν απόψεις για τα προβλήματα των εκπαιδευτικών μονάδων.

Κύριο μέλημα όλων ήταν τα προβλήματα με τις κτιριακές υποδομές, οι καταργήσεις των ειδικοτήτων, αλλά και οι συγχωνεύσεις των τμημάτων, όπου ειδικά στη Νεάπολη, αποτέλεσαν αντικείμενο έρευνας και κοινοβουλευτικής ερώτησης εκ μέρους της κ. Βέττα, την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως συνομολογήθηκε, παρά την επίπλαστη πραγματικότητα και επικοινωνία, υπάρχει σε εξέλιξη ένα σχέδιο επίθεσης στο δημόσιο σχολείο, από όσους υπηρετούν ένα πλάνο ιδιωτικοποιήσεων και απορρύθμισης.

Η κ. Βέττα, τόνισε ότι παρακολουθεί πλήρως τα θέματα και τις ανάγκες της εκπαίδευσης, ενώ ανέφερε ότι είναι στο πλευρό των σχολικών κοινοτήτων της περιοχής ώστε να αναδείξει και να προσφέρει λύσεις για οτιδήποτε καταστεί αναγκαίο για την στήριξη των μαθητριών και των μαθητών της Π.Ε. Κοζάνης.

Με εκτίμηση,

Γραφείο Βουλευτή

Καλλιόπη Βέττα
Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης

Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Α’ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας

Περιβάλλοντος της Βουλής

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.