‘Αντίπερα Γιορτές’ – Φεστιβάλ που γεφυρώνει: 20-21-22 Σεπτεμβρίου -Δίπλα από την Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων -Δείτε το πρόγραμμα



‘Αντίπερα Γιορτές’ – Φεστιβάλ που γεφυρώνει: 20-21-22 Σεπτεμβρίου -Δίπλα από την Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων -Δείτε το πρόγραμμα

Είσοδος Ελεύθερη

https://maps.app.goo.gl/j8Sh18QgHyQomtXj8

 

Για δεύτερη χρονιά, το Πολυθεματικό Φεστιβάλ “Αντίπερα Γιορτές” σας προσκαλεί στη λίμνη Πολυφύτου για να ζήσουμε τις ομορφιές του τόπου μας και να γίνουμε μια μεγάλη παρέα. Σινεμά, θέατρο, συναυλίες, πεζοπορίες, εργαστήρια, μαγειρική και δράσεις για παιδιά, όλα δίπλα στη λίμνη μας, στη λίμνη που ενώνει.

Με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ σε όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ!

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

(ακολουθεί αναλυτικό παρακάτω)

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/09 

18:00 – 19:00

Μουσικοθεατρική Παράσταση για παιδιά: “Ένα Υποβρύχιο Ταξιδεύει”

 

18:00 – 20:00

Βιωματικά καλλιτεχνικά εργαστήρια, καθώς και αθλητικές δραστηριότητες για ενήλικες.

 

20:30 – 22:30

Θερινό Σινεμά “Η μούσα του Μπονάρ”

 

23:00 – 00:00

Νυχτερινός περίπατος με μουσικά σύνολα από τα Δημοτικά Ωδεία Κοζάνης και Σερβίων

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/09

17:30 – 19:30

Στρογγυλή τράπεζα “Η αθέατη πλευρά της Λίμνης”. Ανοιχτή συζήτηση με ανθρώπους που μας παρουσιάζουν την δική τους οπτική γύρω από τη Λίμνη Πολυφύτου.

 

20:00 – 21:00  

Συναυλία με τη Χρύσα Λαζαριώτου και της σύμπραξης “Balkanatolian Whispers”

 

21:00 – 23:00  

Μεγάλη συναυλία με την  Μαρία Παπαγεωργίου Full Band

 

23:00 – 00:00

Παρατήρηση εναέριου θόλου από τον Αστρονομικό Σύλλογο Δυτ. Μακεδονίας

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/09

11:00 – 13:00

Παιδικό φεστιβάλ με παιχνίδια, αθλήματα και μαγειρικές!

 

13:00 – 14:00

Διαδραστική παρουσίαση παραμυθιών. Αφήγηση από τον Δημήτρη Τάχια με ζωντανή μουσική από τον Herman Mayr.

 

14:00 – 16:00

Γαστρονομικές δημιουργίες τοπικής κουζίνας. Με τη Νανά Γκαμπούρα.

Σεμινάριο για τη διατροφή με τη διατροφολόγο Σοφία Κανέλλου.

 

18:30 – 20:00

Παρουσιάσεις των σεμιναρίων Θεάτρου – Χορού – Μουσικής

 

20:00 – 22:00

Πάρτυ λήξης με live μουσική από τον Βαγγέλη Τζημόπουλο και την Κωνσταντίνα Τεντόγλου

 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/09  –   ΜΙΑ ΛΙΜΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 

18:00 – 19:00 – Μουσικοθεατρική Παράσταση για παιδιά: “Ένα Υποβρύχιο Ταξιδεύει”

Ετοιμαστείτε να ταξιδέψουμε και να ανακαλύψουμε το βυθό και πολιτείες ξεχασμένες… Να γίνουμε κροκόδειλοι, γοργόνες, τρίτωνες, ναύτες, να μεταμορφωθούμε σε ψάρια… και σε μυθικά πλάσματα!

Μια μουσικοθεατρική – διαδραστική παράσταση για την ανάγκη προστασίας των λιμνών, των θαλασσών και των ακτών, για παιδιά 2-9 ετών, από την ομάδα 2 Λαλούν:

Κάτια Ανδριανάκου (ακορντεόν, ιδιόφωνα, τραγούδι)

Χρήστος Ροζάκης (καβάλ, μπουζούκι, pvc-φωνο)

Η διάρκεια της παράστασης είναι 1 ώρα και είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 6973990563 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

 

18:00 – 20:00  – Βιωματικά καλλιτεχνικά εργαστήρια, καθώς και αθλητικές δραστηριότητες για ενήλικες.

Το Φεστιβάλ ξεκινάει με παράλληλα βιωματικά καλλιτεχνικά εργαστήρια, καθώς και αθλητικές δραστηριότητες για ενήλικες.

  • Γιόγκα για όλους από την Κάτια Μαλούτα
  • Sub pilates στο νερό από την Σταυρούλα Σαμιόγλου και τον Ναυτικό Όμιλο Κοζάνης
  • Εργαστήρι κοσμήματος από την Ελεονώρα Γαβαλίδου και το τμήμα κοσμήματος του Δήμου Κοζάνης
  • Εργαστήριο κεραμικής από την Αναστασία Μητράγκα (Anastasia handmade ceramics)
  • “Υβριδικές Τέχνες” – Βιωματικό εργαστήρι Περιπατητικής Τέχνης με χαρτογράφηση του χώρου και performance από την γλύπτρια και εικαστικό (ecology art) Carla Blasco Aguirre και την εικαστικό με έμφαση στα κοινωνιολογικά προβλήματα Κατερίνα Αναστασίου

Τα εργαστήρια είναι ανοιχτά για όλους/ες χωρίς πρότερη εμπειρία και συστήνεται η κράτηση θέσης στο 6973990563.

 

 

20:30 – 22:30 – Θερινό Σινεμά “Η μούσα του Μπονάρ”

Μια προβολή – εμπειρία, που δεν πρέπει να χάσετε, για μια σχέση η οποία σήκωσε πάνω της μια ολόκληρη καλλιτεχνική δημιουργία, του τολμηρού ζωγράφου Πιερ Μπονάρ με τη Μαρτ ντε Μελινί που έγινε μοντέλο για πολλούς από τους πίνακές του. Βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία, με συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών, σε σκηνοθεσία του Μαρτέν Προβόστ.

Με τους: Σεσίλ ντε Φρανς, Βενσάν Μακέν, Στέισι Μάρτιν, Ανούκ Γκρίνμπεργκ

Η ταινία έχει λάβει σήμανση από το Υπουργείο Πολιτισμού ως “Κατάλληλη για όλους”.

Συστήνεται να έχετε μαζί σας ζακέτα, χαλάκι, ή μαξιλάρι για να καθίσετε.

 

 

23:00 – 00:00 – Νυχτερινός μουσικός περίπατος

Μια βραδινή πεζοπορία δίπλα από τη λίμνη σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία κάτω από το φως της Σελήνης και με μουσικές στάσεις από σύνολα μαθητών των Δημοτικών Ωδείων Κοζάνης και Σερβίων.

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/09  – Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ, ΤΟΠΟΣ ΣΟΥ

 

17:30 – 19:30 – Στρογγυλή τράπεζα “Η αθέατη πλευρά της Λίμνης”

Μία ανοιχτή συζήτηση για τον τόπο και τη γύρω περιοχή της λίμνης. Μια  ματιά στη λίμνη που δεν ξέραμε. Μικρές εισηγήσεις με προσωπικές ιστορίες και εικόνες της αθέατη λίμνης. Μεταξύ άλλων θα μιλήσουν οι Γαβριηλίδης Σταύρος Ιάσωνας, Γκαμπούρα Νανά, Γκορτσούλη Σοφία, Ιωαννίδης Λευτέρης, Μπατσή Άννα και Ραχωβίτης Νίκος.

 

 

20:00 – 21:00 – Συναυλία της σύμπραξης “Balkanatolian Whispers”

Μια μουσική σύμπραξη με οδηγό την μουσικό Χρύσα Λαζαριώτου με καταγωγή από τα Σέρβια, που παρουσιάζει το πρόγραμμα “Balkanatolian Whispers“. Ένα μουσικό ταξίδι από τα Βαλκάνια ως την Μικρά Ασία, με παραδοσιακά τραγούδια και νέες συνθέσεις.

Συμπράττουν οι μουσικοί: Ράφος Γκέντζης, Βάγια Καρακώστα, Σωτήρης Κουτσουνάνος

 

21:00 – 23:00 –  Μεγάλη συναυλία  με τη Μαρία Παπαγεωργίου Full Band

Ύστερα από μία σειρά σημαντικών παραστάσεων και συνεργασιών και μετά από την ιδιαίτερη αίσθηση που προκάλεσε η πρόσφατη παράσταση – πρόταση με τη νέα ανάγνωση των έργων του Θάνου Μικρούτσικου, η Μαρία Παπαγεωργίου μας προσκαλεί ξανά στη συγκίνηση της ερμηνείας και της προσωπικής της τέχνης.

Με τη δεκάχρονη πλέον προσωπική της δισκογραφία, αλλά και την ικανότητα της στις νέες αναγνώσεις αγαπημένων τραγουδιών μέσα από την ευρύτερη έννοια της μουσικότητας – καθώς και μέσα από τις συνεργασίες της με σημαντικούς ανθρώπους από την ελληνική και διεθνή δισκογραφία, η Μαρία Παπαγεωργίου δημιουργεί στις συναυλίες της ένα σπάνιο ηχητικό περιβάλλον, όπου πλέκονται οι δεκαετίες, οι γλώσσες, οι τραγουδοποιοί και οι ιστορίες τους.

Συντελεστές :

Ευριπίδης Ζεμενίδης: ηλεκτρική κιθάρα

Θάνος Μιχαηλίδης: τύμπανα

Γιώργος Ντάνης: μπάσο

Weronika Kijewiska: τσέλο

Ειρήνη Ζούτσου: φωνητικά

Βασιλική Κωνσταντέλλου: φωνητικά

 

 

23:00 – 00:00  Παρατήρηση εναέριου θόλου από τον Αστρονομικό Σύλλογο Δυτ. Μακεδονίας

Η βραδιά θα κλείσει με αστροπαρατήρηση μέσω των τηλεσκοπίων σε συνεργασία με τον Αστρονομικό Σύλλογο Δυτικής Μακεδονίας.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/09 –  ΠΙΚ – ΝΙΚ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

 

11:00 – 13:00 – Παιδικό φεστιβάλ με παιχνίδια, αθλήματα και μαγειρικές!

Με μια πλειάδα δραστηριοτήτων δίνουμε στα παιδιά τον πρώτο ρόλο στο φεστιβάλ. Μαζί μας με μαγειρέματα: Το κέντρο Προσχολικής Αγωγής Αμπεμπαμπλομ, ο Παιδικός σταθμός Στρουμφάκια, το ΚΔΑΠ kids on the block, η Ομάδα Happy Tales, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, το Τμήμα ζωγραφικής του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού, και ο Ναυτικός Όμιλος Κοζάνης με κανό για όλα τα παιδιά 7 ετών και πάνω. Και γλυκάκια μας κερνά η εθελοντική ομάδα ViMaLab!!

 

* Το κάθε παιδί να έχει μαζί του ένα μαχαιράκι και μια επιφάνεια κοπής για την προετοιμασία του φαγητού, καθώς και μια αλλαξιά ρούχα σε περίπτωση που βραχεί στο κανό.

 

13:00 – 14:00 – Διαδραστική παρουσίαση παραμυθιών 

Παραδοσιακά παραμύθια για φρούτα και λαχανικά, μάγειρες και μαγείρισσες, κουτάλες και τεντζερέδες από τον παραμυθά Δημήτρη Τάχια και τον μουσικό Herman Mayr.

 

14:00 – 16:00 – Γαστρονομικές δημιουργίες τοπικής κουζίνας

Σε συνεργασία με την ΑΝΚΟ προσκαλούμε μικρούς και μεγάλους σε ένα Κυριακάτικο πικ νικ στη φύση. Η σεφ Νανά Γκαμπούρα θα αναβιώσει παραδοσιακές συνταγές με τοπικά προϊόντα των τοπικών παραγωγών.

Κατά τη διάρκεια της ετοιμασίας των γευμάτων η Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc, υπεύθυνη του Εργαστηρίου Συνειδητής Διατροφής, θα συντονίσει ένα ξεχωριστό σεμινάριο με θέμα το περιβαλλοντικό κόστος της διατροφής και τη διασύνδεση με τη μεσογειακή γαστρονομία.

 

18:30 – 20:00 – Παρουσιάσεις σεμιναρίων Θεάτρου – Χορού – Μουσικής

Τα αποτελέσματα των τριών σεμιναρίων θα παρουσιαστούν μπροστά στο κοινό με φυσικό σκηνικό τη λίμνη Πολυφύτου.

 

20:00 – 22:00 – Πάρτυ λήξης

Πάρτυ στον Ναυτικό Όμιλο Σερβίων με τους μουσικούς Βαγγέλη Τζημόπουλο και Κωνσταντίνα Τεντόγλου. Γινόμαστε μια παρέα και αποχαιρετούμε το φεστιβάλ σε ένα ειδυλλιακό σημείο της λίμνης.

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα υπάρχει έκθεση φωτογραφιών του Δημήτρη Βαβλιάρα με τίτλο “Στου νερό τον καθρέφτη”. Αποτελεί ένα ελάχιστο δείγμα μιας δουλειάς που κράτησε πάνω από 4 χρόνια και η οποία αποτελείται από χιλιάδες φωτογραφίες. Η φύση είναι το σπίτι μας και είμαστε κομμάτι της. Ο σεβασμός προς αυτήν είναι σεβασμός προς τον ίδιο μας τον εαυτό….

 

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 14/09 έως ΚΥΡΙΑΚΗ 22/09

 

Τρία σεμινάρια Θεάτρου, Χορού και Τραγουδιού από 3 καταξιωμένες εισηγήτριες από τους αντίστοιχους χώρους, την σκηνοθέτη Γεωργία Μαυραγάνη, την ηθοποιό-χορογράφο Κωνσταντίνα Λάλλου με καταγωγή από την Κοζάνη  και τη Χρύσα Λαζαριώτου με καταγωγή από τα Σέρβια.

Tο σεμινάριο του θεάτρου θα πραγματοποιηθεί 18-22/9, στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης. Θα έχει ως αφετηρία τους Βατράχους του Αριστοφάνη και θα διερευνήσει τα όρια της σύγχρονης κωμωδίας, αντιπαραβαλλόμενα με στοιχεία θεάτρου documento.

Το σεμινάριο χορού θα πραγματοποιηθεί 20-22/9, στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης. Ξεκινώντας αρχικά με καθοδηγούμενους αυτοσχεδιασμούς, θα έχει ως στόχο τη σύνθεση μιας προσωπικής χορογραφίας.

Το σεμινάριο τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί 14-15/9, στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων, και συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με παραδοσιακά τραγούδια της περιοχής αλλά και άλλων χωρών των Βαλκανίων.

Και τα τρία σεμινάρια απευθύνονται σε όλους, ανεξαρτήτου ηλικίας ή προηγούμενης εμπειρίας. Για εγγραφές καλέστε μας στο 6973990563, με μήνυμα στη σελίδα μας ή mail στο x-airetai@hotmail.com

 

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το σεμινάριο Θεάτρου εδώ:

https://www.facebook.com/photo/?fbid=909487541214603&set=pb.100064600965771.-2207520000

Για το σεμινάριο χορού εδώ:

https://www.facebook.com/photo/?fbid=910208101142547&set=pb.100064600965771.-2207520000

Για το σεμινάριο Τραγουδιού εδώ:

https://www.facebook.com/photo/?fbid=913894367440587&set=pb.100064600965771.-2207520000

 

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό Χ-αίρεται ομάδα θεάτρου και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, των Δήμων Σερβίων, Βελβεντού και Κοζάνης, και της ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας.

 

* Σε περίπτωση κακοκαιρίας τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν κανονικά, ενώ για τις υπόλοιπες δράσεις θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.