Το μουσικό-αφηγηματικό αφιέρωμα του 50ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κοζάνη



Χιλιάδες καλλιτέχνες, συνθέτες, μουσικοί και στιχουργοί  έκαναν τα πρώτα τους βήματα, παρουσίασαν εμβληματικές συλλογές, δοκίμασαν πετυχημένες συνεργασίες, «συνομίλησαν» πλατιά με το κοινό μέσα από τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή». Στη μακρόχρονη του πορεία, το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, προβάλλοντας κριτήρια και αξίες για να στέκεται η νέα γενιά «με το κεφάλι ψηλά» απέναντι στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, ήταν και είναι αδιάλλακτος πολέμιος της υποκουλτούρας που αναπαράγει σε μαζική κλίμακα ο καπιταλισμός.

Από τον Λοΐζο, τον Θεοδωράκη, τον Μικρούτσικο που έδωσαν το «παρών» στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ, συνδέοντας την καλλιτεχνική τους πορεία με το θεσμό, μέχρι τον Λεοντή, τον Μαρκόπουλο  που αφιέρωσε το στίχο «και θαυμάζω λαέ μου τα έργα σου» στην ΚΝΕ, αλλά και τους μεγάλους ποιητές, όπως ο Ρίτσος, ο Λειβαδίτης αλλά ο Βάρναλης από το έργο του οποίου εμπνεύστηκε και ο «Οδηγητής».

Όλους αυτούς τους δημιουργούς θα προσπαθήσει να χωρέσει το μουσικό-αφηγηματικό αφιέρωμα του 50ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κοζάνη που θα παρουσιαστεί την 2η μέρα των εκδηλώσεων, το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη, στο χώρο του Νιάημερου.

Στο αφιέρωμα συμμετέχουν:

Δημήτρης Τριανταφυλλίδης, φωνή & κιθάρα

-Βαγγέλης Μαραμής, πιάνο

-Τόλης Νήρας, φωνή & κιθάρα

-Κώστας Αντάρας, φωνή

Παλεύουμε και τραγουδάμε αντλώντας δύναμη από την πρωτοπόρα καλλιτεχνική και πνευματική δημιουργία μεγάλων μορφών του λαϊκού μας πολιτισμού.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.