Τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών ζητούν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί – Παράσταση διαμαρτυρίας στην Κοζάνη -Δείτε φωτογραφίες & βίντεο



Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR  

Σε παράσταση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που φέρνει η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας στην εκπαιδευτική κοινότητα, προχώρησαν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί μετά από κάλεσμα του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Κοζάνης, το μεσημέρι της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου, στη  Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης (πρώην νομαρχία), μία μέρα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Σχετικά με τις συγχωνεύσεις τμημάτων και τις κατατμήσεις τους καθώς και με την καθυστέρηση της μονιμοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών του 2020 και του 2021, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ΣΕΠΕ Αθανάσιος Κωτούλας.

«Η τακτική του Υπουργείου σχετικά με τις συγχωνεύσεις τμημάτων και τις κατατμήσεις δυσχεραίνει τη μαθησιακή διαδικασία και φέρνει διάλυση στον προγραμματισμό των σχολείων, ενώ συνεπάγεται και μετακινήσεις εκπαιδευτικών που πιθανόν θα κριθούν υπεράριθμοι και θα εξαναγκαστούν να αλλάξουν σχολείο».

«Μια νηπιαγωγός με 26 και πλέον μαθητές δεν μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά της και πολλές φορές δεν υπάρχουν τα τετραγωνικά για να χωρέσουν οι μαθητές, ενώ ταυτόχρονα αν υπάρχουν και μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και δεν υπάρχει η παράλληλη στήριξη, είναι πάρα πολύ δύσκολο μια νηπιαγωγός να λειτουργήσει σωστά το τμήμα», τόνισε ο ίδιος.

Τα σχολεία που θα συγχωνευτούν τμήματα στην περιοχή μας σύμφωνα με τον ίδιο, είναι στο 7ο, 9ο και 13ο Δημοτικό σχολείο Κοζάνης και στο 2ο, 8ο και 11ο Δημοτικό σχολείο Πτολεμαΐδας «αποτέλεσμα να χαθούν άμεσα έξι θέσεις εργασίας, ενώ σε ορισμένα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία δεν γίνονται οι κατατμήσεις που ζητήθηκαν», ανέφερε ο ίδιος.

Από την πλευρά της η κ. Λαμπαδά νεοδιόριστη στη Α/θμια εκπαίδευση Κοζάνης, ζητά να προχωρήσει η μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων εκαπιδευτικών «η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα με περιορισμούς και πιέσεις ήθελε να περάσει τον σχεδιασμό για την αξιολόγηση και των σχολικών μονάδων όπως και την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, μία αξιολόγηση η οποία δεν έρχεται να αναβαθμίσει το εκπαιδευτικό έργο όπως θέλει να προπαγανδίσει η κυβέρνηση και αυτό φαίνεται από τις συγχωνεύσεις τμημάτων, από τη χρηματοδότηση των σχολείων και τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν στην εκπαίδευση, έρχεται να καλύψει άλλο πράγμα η αξιολόγηση των σχολείων . Ένα σχολείο το οποίο θα είναι κατηγοριοποιημένο υπο χρηματοδοτούμενο και οι γονείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να μπορεί να λειτουργήσει ή χορηγίες. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου μας», ανέφερε η ίδια.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν:

Να παρθούν πίσω οι συγχωνεύσεις

Μείωση του αριθμού μαθητών/τριών ανά τμήμα, ώστε η διδασκαλία να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες. Για 15 μαθητές/τριες το ανώτερο ανά τμήμα σε Νηπιαγωγεία και στις δύο πρώτες τάξεις του Δημοτικού. Για δεύτερη νηπιαγωγό σε όσα λειτουργούν με περισσότερους και 20 μαθητές/τριες το ανώτερο σε όλες τις υπόλοιπες τάξεις.

Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί, κάλυψη όλων των κενών χωρίς κόφτες

Μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων συναδέλφων

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.