Στο 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Καστοριά συμμετείχε χορευτικό κλιμάκιο του Συνδέσμου Γραμμάτων & Τεχνών Π.Ε. Κοζάνης



Επιμέλεια Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR 

Με χορούς από περιοχές της Μακεδονίας συμμετείχε στο 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Καστοριά χορευτικό κλιμάκιο του Σύνδεσμου Γραμμάτων & Τεχνών Π.Ε. Κοζάνης το βράδυ της Πέμπτης 6 Σεπτεμβρίου, στο πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας.

Το διήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών αποτελεί σημαντικό γεγονός για την κουλτούρα, καθώς αναδεικνύει μέσα από αυτό την ιστορία του, τον πολιτισμό του, αποτελεί σημείο συνάντησης ανθρώπων από διαφορετικές περιοχές, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην τουριστική προβολή της περιοχής καθώς και γίνεται πόλος έξης για τους επισκέπτες.

Επιπλέον στο Φεστιβάλ συμμετείχαν το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας, ο Σύλλογος Ποντίων Καστοριάς, ο Σύλλογος Μικρασιατών νομού Ημαθίας, κ.α..

Ο Σύνδεσμος Γραμμάτων & Τεχνών ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς,οι οποίοι πρόσφεραν τοπικά προϊόντα της Κοζάνης. ‘Το κτήμα Καμκούτη, το ζαχαροπλαστείο Ρωξάνη στα Κοίλα, τον Συνεταιρισμό Κρόκου, τον Αθανάσιο Βουτύρη για τους χυμούς, το τσίπουρο 11,  τον Παπαδόπουλο Βασίλη για τις χυλοπίτες με κρόκο και το κατάστημα ” Στο μαγαζί μας “.

Το φεστιβάλ συνδιοργανώνουν η Π.Ε. Καστοριάς και ο Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος ‘Αρμονία’.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.