“Πιπιλίστα – Νάματα Κοζάνης: Παραδοσιακά Τραγούδια & Σκοποί” -Παρουσίαση έκδοσης και παραδοσιακό γλέντι στα Νάματα Κοζάνης



Η Φιλοπροοδευτική Ένωση Ναματιανών “Ο Άγιος Νικόλαος” σας προσκαλεί στην παρουσίαση της έκδοσης με τίτλο: “Πιπιλίστα – Νάματα Κοζάνης: Παραδοσιακά Τραγούδια & Σκοποί” την Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2024 στις 11:30 π.μ. στην πλατεία Ναμάτων.

Η έκδοση περιλαμβάνει πολυσέλιδο ένθετο με τους στίχους από τα τραγούδια και πληροφορίες για το χωριό καθώς και δύο (2) CDs με ζωντανές ηχογραφήσεις από Ναματιανούς και Ναματιανές.

 

Για την έκδοση θα μιλήσουν οι:

Γιώργος Κοκκώνης: Μουσικολόγος, Καθ. Τμήματος Μουσικών Σπουδών Παν. Ιωαννίνων

Γιώργος Μελίκης: Δημοσιογράφος, Ερευνητής Λαϊκού Πολιτισμού

Αγγελική Καραγεώργου: Δασκάλα Παραδοσιακού Τραγουδιού & Χορού, Υπεύθυνη Δισκογραφικού & Συνέφορος Λαογραφικού Αρχείου Λ.Τ.Ε. Συνέφορος Τμήματος Εθνικών Ενδυμασιών Λ.Τ.Ε.

 

Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει γλέντι με την Ορχήστρα του Δημήτρη Παράσχου με τη συμμετοχή του χορευτικού τμήματος του συλλόγου. Συμμετέχει και ο Σύνδεσμος Σαμαριναίων Λάρισας & Περιχώρων “Η Αγία Παρασκευή”.

Ένα ταξίδι στα παραδοσιακά τραγούδια και τους σκοπούς της Πιπιλίστας, μέσα από μοναδικές ηχογραφήσεις και αναλυτικές μελέτες.

Μη χάσετε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά την πλούσια μουσική παράδοση της περιοχής και να διασκεδάσετε με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια!

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας:

Αχιλλέας Τσιάρας 697 4580540

 

Σας περιμένουμε!

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Φιλοπροοδευτική Ένωση Ναμάτων “Ο Άγιος Νικόλαος”

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.