‘Κοζάνη Τόπος Να Ζεις’:Μετ΄ εμποδίων η νέα σχολική χρονιά στον 2ο παιδικό σταθμό Κοζάνης



Στον αγιασμό του 2ου παιδικού Σταθμού Κοζάνης παραβρέθηκε την Παρασκευή ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» Χάρης Κουζιάκης. Εκεί είχε την δυνατότητα να συνομιλήσει τόσο με γονείς όσο και με τους εργαζόμενους σχετικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς καθώς και τις συνθήκες που επικρατούν στον παιδικό σταθμό. Ο 2ος παιδικός σταθμός Κοζάνης λειτουργεί με την μέγιστη δυναμικότητά του φιλοξενώντας στις εγκαταστάσεις του 50 παιδιά.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης διαπιστώθηκε η πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι κτιριακές εγκαταστάσεις του παιδικού σταθμού αλλά και τα πολλά προβλήματα του αύλειου χώρου. Εκεί δυστυχώς παραμένουν ανενεργά και εκτός χρήσης πολλά παιχνίδια για λόγους ασφάλειας τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τα μικρά παιδιά. Επίσης διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν επικίνδυνα σημεία αλλά και ελλιπής συντήρηση του χώρου. Σίγουρα οι κορδέλες σήμανσης/απαγόρευσης χρήσης δεν μπορούν να σταθούν εμπόδιο σε τετράχρονα παιδιά που απλά θέλουν να παίξουν με συνέπεια η αποκατάσταση των παιχνιδιών να είναι άμεσα επιβεβλημένη.
Όπως πληροφορηθήκαμε η κατάσταση αυτή υφίσταται από τον Μάρτιο του 2024 όταν και τα παιχνίδια τέθηκαν εκτός λειτουργίας από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Κοζάνης για λόγους ασφάλειας και έκτοτε δεν αποκαταστάθηκαν παρά το γεγονός ότι υπήρχε μεγάλο χρονικό διάστημα που οι παιδικοί σταθμοί δεν λειτουργούσαν λόγω των θερινών διακοπών.
Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά με υγεία και ασφάλεια σε όλα τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς και ελπίζουμε σύντομα να αποκατασταθούν τα όποια προβλήματα στο σύνολο των παιδικών σταθμών του Δήμου Κοζάνης.

Κοζάνη 06/09/2024
Για την Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.