Ανακοίνωση – Καταγγελία γονέων του 11ου Νηπιαγωγείου Κοζάνης – Λιάπειο



Με οργή και αγανάκτηση οι γονείς του 11ου Νηπιαγωγείου Κοζάνης (Λιάπειο) ενημερωθήκαμε ότι επειδή στο νηπιαγωγείο μας έχουν εγγραφεί 26 νήπια για την φετινή χρονιά, το τμήμα δεν θα «σπάσει» με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μόνο ένα τμήμα.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα μια νηπιαγωγός να έχει στην ευθύνη της 26 νήπια, με σοβαρές επιπτώσεις στην παιδαγωγική – μορφωτική διαδικασία των παιδιών μας. Επίσης εγείρονται και σοβαρά ζητήματα για την ασφάλεια των παιδιών (π.χ τι θα γίνει αν ένα παιδί πάθει κάτι κ.α.). Σε αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατον να προχωρήσει απρόσκοπτα το εκπαιδευτικό έργο των νηπιαγωγών στερώντας στα παιδιά μας πολύτιμα εφόδια για την ανάπτυξη τους. Αυτό συμβαίνει γιατί αν και αρχικά με εγκύκλιο του Υπουργείου το τμήμα «έσπαζε» με 25 παιδιά στην πορεία με νέα εγκύκλιο αυτά έγιναν 26 και 27 με αποτέλεσμα να λειτουργήσει το τμήμα με μια νηπιαγωγό για 26 άτομα. Ήδη λόγω της κατάστασης αυτής κατευθύνονται σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία.

Δεν θα ανεχτούμε να θυσιάζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας και να βρίσκεται σε κίνδυνο η ασφάλεια τους, για όποια «εξοικονόμηση πόρων». Προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη στις 12:30μ.μ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτ.Μακεδονίας απαιτώντας :

– Να δημιουργηθούν 2 τμήματα και να παραμείνει η δεύτερη δασκάλα στο νηπιαγωγείο.

Καλούμε γονείς και εκπαιδευτικούς να συμπαρασταθούν στην κινητοποίηση μας , να ορθώσουμε ένα τείχος στην προσπάθεια περιορισμού των δικαιωμάτων των παιδιών μας στο όνομα περιορισμού του κόστους.

Γονείς του 11ου Νηπιαγωγείου Κοζάνης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.