6ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Δημιουργική Γραφή» στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας



Το Κοινό Διαπανεπιστημιακό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (ΚΔΜΠΣ) «Δημιουργική Γραφή» (ΠΤΝ/ΠΔΜ – Τμήμα Κινηματογράφου/ΑΠΘ) σε συνεργασία με το Διιδρυματικό – Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ρητορική, Επιστήμες του Ανθρώπου και Εκπαίδευση» (ΠΤΔΕ/ΕΚΠΑ – ΠΤΝ/ΠΔΜ), το Lund University (Centre for Languages and Literature/Modern Greek Studies) και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του  Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου ανακοινώνουν τη διοργάνωση του 6ου Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Δημιουργική Γραφή» από τις 5 έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2024, το οποίο θα διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στις εγκαταστάσεις στη ΖΕΠ Κοζάνης.

Καθηγητές/τριες, ερευνητές/τριες, διδάκτορες, μεταπτυχιακοί/ές φοιτητές και φοιτήτριες, συγγραφείς, άνθρωποι που αγαπούν την ανάγνωση και τη γραφή από διάφορες χώρες και ηπείρους θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν στην πόλη της Κοζάνης και να συνομιλήσουν για τη γραφή, την ανάγνωση, την κριτική, την έρευνα και τη μελέτη των κειμένων. Οι επίσημοι προσκεκλημένοι/ες του συνεδρίου, Svetlana Kalezić-Radonjić, Lars Gustaf Andersson, Β. Π. Καραγιάννης, Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Κωνσταντίνος Φωτιάδης, Κώστας Χαραλάμπους, Δημήτρης Χριστόπουλος και Λίνα Νικολακοπούλου θα είναι εκεί για να μοιραστούν μαζί μας τις γνώσεις και το πάθος τους για τη Δημιουργική Γραφή.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ενώ οι εκδηλώσεις για τον Ποντιακό Ελληνισμό υπό την αιγίδα του ιστορικού Σωματείου της «Μέριμνας Ποντίων Κυριών» Θεσσαλονίκης, του Συλλόγου Ποντίων Νυρεμβέργης και του εκδοτικού οίκου Αφών Κυριακίδη.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο και το πρόγραμμά του είναι διαθέσιμες στον σύνδεσμο Creative Writing Conference (uowm.gr).

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.