Φιλοξενία της εκπομπής «Κυριακή στο Χωριό Ξανά» στην Καστανιά Σερβίων



Ο Δήμος Σερβίων με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την φιλοξενία της δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής της ΕΡΤ3, «Κυριακή στο Χωριό Ξανά», με παρουσιαστή τον Κωστή Ζαφειράκη, στην πανέμορφη Καστανιά Σερβίων, σε υψόμετρο 1050 μέτρων. Τα γυρίσματα της εκπομπής θα πραγματοποιηθούν από το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου έως την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024.

Η Καστανιά, με τη μοναδική της φυσική ομορφιά και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, θα αποτελέσει το κεντρικό σημείο της εκπομπής, προβάλλοντας όχι μόνο τις παραδόσεις και τον τρόπο ζωής του χωριού, αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σερβίων. Μέσα από την εκπομπή θα αναδειχθούν οι φυσικές ομορφιές, η ιστορία, ο πολιτισμός, και τα τοπικά προϊόντα της περιοχής, προσφέροντας στους τηλεθεατές μια ολοκληρωμένη εικόνα του Δήμου μας.

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής θα παρουσιάσουν τις δραστηριότητές τους, ενώ θα προβληθούν και τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομικής παράδοσης του τόπου. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στα τοπικά φαγητά, με γευστικές δοκιμές και μαγειρικές επιδείξεις που θα αναδείξουν τις αυθεντικές γεύσεις της περιοχής. Παράλληλα, οι σύλλογοι θα συμμετάσχουν με παραδοσιακούς χορούς, προσφέροντας μια ζωντανή εικόνα της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η εκπομπή θα εστιάσει επίσης στους ανθρώπους, καταγράφοντας τις ζωές, τα ήθη και τα έθιμά τους, τη σχέση τους με το φυσικό περιβάλλον, καθώς και το πώς διατηρούν ζωντανή την παράδοση ενώ παράλληλα προσαρμόζονται στις σύγχρονες προκλήσεις.

Η εκπομπή «Κυριακή στο Χωριό Ξανά» επιδιώκει να φέρει στο προσκήνιο την αυθεντική ζωή στα ελληνικά χωριά, αναδεικνύοντας τη σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν και το μέλλον. Μέσα από αυτή τη φιλοξενία, ο Δήμος Σερβίων θα προβληθεί ως ένας αυθεντικός προορισμός που συνδυάζει την παράδοση με τις σύγχρονες ανάγκες, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες του.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.