Οικολογική Κίνηση Κοζάνης: Ένα μπράβο στους διοργανωτές και εθελοντές των διήμερων εκδηλώσεων για το δάσος



Μόνο θετικά σχόλια μπορεί να πει κανείς για το πρώτο «Forestival» που διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο και ήταν αφιερωμένο στο δάσος. Η επιλογή του χώρου ιδανική: Βόιο ! Σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, στις όχθες του Αλιάκμονα, πολύ κοντά στο χωριό Μικρόκαστρο, εκεί που το ποτάμι ελίσσεται σαν φίδι ανάμεσα σε δασωμένες πλαγιές.

Η τοποθεσία αυτή έχει αρχίσει να γίνεται γνωστή τα τελευταία 2-3 χρόνια, από τότε που ο Δήμος Βοίου την επέλεξε ως «έδρα» των εκδηλώσεων του «Fiesta Voio». Καλόν είναι να προβληθεί περισσότερο με διάφορους τρόπους, ένας από τους οποίους θα ήταν να ενταχτεί σε κάποιο από τα υπάρχοντα περιπατητικά μονοπάτια και δίκτυα του Βοίου.

Το φεστιβάλ περιλάμβανε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν περιβαλλοντικές. Στόχος να ευαισθητοποιηθούν οι μικροί φίλου του δάσους, αλλά και οι ενήλικες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του «Forestival». Οι επισκέπτες αποζημιώθηκαν με το παραπάνω από το πρόγραμμα που περιλάμβανε τα ..πάντα: Αναρρίχηση σε δέντρα, ιστορίες για τα έντομα του δάσους με πρωταγωνιστή τη μέλισσα , διαδραστικά παιχνίδια εκμάθησης των ζώων του δάσους, ενημερώσεις και γευσιγνωσία για διάφορα φυσικά δασικά προϊόντα όπως το μέλι, τα μανιτάρια και τα αρωματικά φυτά, δασοθεραπείες με ασκήσεις ευεξίας, υδροθεραπεία με μπάνιο στο ποτάμι, μαθήματα προσανατολισμού στο δάσος, μαθήματα ιππασίας, ζωγραφική, κολλάζ με φυτικά είδη, παρουσίαση καινοτόμων περιβαλλοντικών εργαλείων, (όπως το αμαξίδιο «JOELETTE» για ορεινή πεζοπορία των ΑΜΕΑ, το εργαλείο «Plants Play» με το οποίο ακούς τους ήχους των φυτών και των δέντρων) και πολλά άλλα.

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα διήμερη πρωτοβουλία που οργανώθηκε από την νεοσύστατη ΑΜΚΕ «Western Macedonia Model Forest / Πρότυπο Δάσος Δυτικής Μακεδονίας» με τη στήριξη μερικών χορηγών.

Να λέμε και τα καλά !

Οικολογική Κίνηση Κοζάνης

.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.