Εκτεθειμένοι ,χωρίς Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) οι εργαζόμενοι στο Δήμο Κοζάνης



Τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) γάντια, άρβυλα κ.λ.π. αποτελούν πρωταρχική υποχρέωση του κάθε εργοδότη, έτσι ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να μπορούν να εργαστούν με ασφάλεια. Στην περίπτωση όπου τα Μ.Α.Π. δεν παρέχονται  από τον εργοδότη, τότε η νομοθεσία επιτρέπει να αποτιμηθούν στους δικαιούχους εργαζομένους σε χρήμα, προκειμένου οι εργαζόμενοι να προμηθευτούν τα είδη αυτά από το εμπόριο και να τα χρησιμοποιούν για την υγεία και την ασφάλειά τους, κατά την εκτέλεση των αρμοδιοτήτων τους.

Σε συνέχεια σειράς συναντήσεων του Διοικητικού Συμβουλίου με τον Δήμαρχο Κοζάνης κ. Κοκκαλιάρη αλλά και με Αντιδημάρχους και στελέχη της  Δημοτικής Αρχής, σχετικά με την αποτίμηση και καταβολή σε χρήμα των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.), τα οποία δεν έχουν αποδοθεί στους  εργαζόμενους  του Δήμου Κοζάνης για το έτος 2023 – 2024, όπως η σχετική Νομοθεσία προβλέπει, και παρά τις τεκμηριωμένες τοποθετήσεις μας,  εισπράξαμε γενικόλογες υποσχέσεις, που δεν προστατεύουν κανέναν.

Καταστατική και συνδικαλιστική υποχρέωσή μας είναι να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα των συναδέλφων μας. Για το παραπάνω ζήτημα (δυστυχώς δεν είναι το μοναδικό!) την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, στις 05:30 π.μ., το Δ.Σ. του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Π.Ε. Κοζάνης θα βρίσκεται στην είσοδο του αμαξοστασίου του Δήμου, προκειμένου να ενημερώσει όλους τους εργαζομένους, για τις μέχρι σήμερα επαφές και συζητήσεις με τη δημοτική αρχή και ειδικότερα  για τα θέματα των Μέσων Ατομικής Προστασίας και του επιδόματος προβληματικής περιοχής, ώστε  να αποφασιστεί από κοινού η συνέχεια και η κλιμάκωση των διεκδικήσεων.

 

Ο πρόεδρος

Χριστοφορίδης Γεώργιος

 

Ο γ. γραμματέας

Πελέκας Αλέξανδρος

 

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Εκτεθειμένοι ,χωρίς Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) οι εργαζόμενοι στο Δήμο Κοζάνης

  1. Κ. Χριστοφορίδη, Το συνδικαλιστικό κίνημα προχωράει μπροστά και δυστυχώς ορισμένοι σαν κι ΕΣΕΝΑ έχουν μείνει κολλημένοι στον λαϊκισμό, στην προπαγάνδα και στην εσωστρέφεια τους… Μόνος στόχος και σκοπός των συγκεκριμένων είναι οφθαλμοφανέστατα η αυτοπροβολή μέσω της εφήμερης δημοσιότητας, η πρόκληση λανθασμένων εντυπώσεων μέσω του λαϊκισμού και της λασπολογίας, η διχόνοια και η εσωστρέφεια που μόνο κακό μπορούν να κάνουν σε όλους μας! Γιατί δεν πήγατε στην ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Κοβεντάρειο, που είχε ως κύριο ζήτημα τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, ο οποίος αφορά ακριβώς εμάς τους… ίδιους τους εργαζόμενους! Η απουσία του Δ.Σ. του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης (όπως είναι ο ακριβής τίτλος του σωματείου μας) ήταν παντελής και δεν υπήρχε κανείς για να λάβει το λόγο και να τοποθετηθεί για το ΜΕΙΖΟΝ, για τους ίδιους τους εργαζόμενους αυτό ζήτημα της τροποποίησης του ΟΕΥ! ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.