Γέφυρες – Δίαυλοι Πολιτισμού” Νέος Πολιτιστικός Θεσμός στην Κοζάνη από τον Σύλλογο Φίλοι της Παράδοσης



Ο Σύλλογος Φίλων της Παράδοσης “Γέφυρες – Δίαυλοι Πολιτισμού” με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την έναρξη ενός νέου πολιτιστικού θεσμού στην Κοζάνη.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024, στις 20:30, στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης και έχει ως θέμα “Στα Μονοπάτια της Θράκης, Γη του Ορφέα”.

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Δήμο Κοζάνης και το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, η εκδήλωση θα προσφέρει μια πολυδιάστατη εμπειρία με χορούς, έθιμα, τραγούδια, ιστορικές αναφορές και παραδοσιακά εδέσματα της Θράκης. Στην παράσταση θα συμμετάσχουν οι φιλοξενούμενοι σύλλογοι, ο Σύλλογος Πομάκων Νομού Ξάνθης και η Θρακική Εστία Εορδαίας “Αρχιγένης”, που θα συμβάλουν με την αυθεντική πολιτιστική τους κληρονομιά.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με τις ομιλίες τους ο κ. Κάρολος Γεροβασιλείου  Εκπαιδευτικός, υπ. Διδάκτωρ ΔΠΘ, και η κα. Εμινέ Μπουρουτζή Πρόεδρος Συλλόγου Πομάκων, παρουσίαζει η Έφη Κατσόγιαννου Τριανταφύλλου, Ιστορικός/Φιλόλογος.

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε και να γιορτάσουμε μαζί την πλούσια κληρονομιά της Θράκης, ενισχύοντας τις πολιτιστικές γέφυρες και δεσμούς.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.