ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ: Καταγγελία του ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας για κατάργηση απόφασης του ΣτΕ



Καταγγελία του ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας για κατάργηση απόφασης του ΣτΕ

Το ΔΣ του Τοπικού Παραρτήματος Κοζάνης του Συλλόγου Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΠΑΣΑΣ στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 26/8/2024 αποφάσισε εκτός των άλλων ομόφωνα να καταγγείλει τον ΓΓ της Αποκεντρωμένης για παράκαμψη αποφάσεων της δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα: Το Συμβούλιο της Επικρατείας σε συνεδρίασή του τον Μάη του 2024 αποφάσισε να ακυρώσει άδεια εγκατάστασης αιολικών στη θέση «Δούκας» του όρου «Βίτσι» που αφορά τις κοινότητες   Αγ. Αναργύρων, Βασιλειάδας, Κλεισούρας και Λεχόβου.

Όμως Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης διοίκησης «γράφει στα παλιά του τα παπούτσια» την απόφαση του ΣτΕ και εκδίδει εκ νέου άδεια εγκατάστασης στηριζόμενος σε γνωμάτευση καθηγητού της νομικής που ταυτόχρονα είναι και νομικός σύμβουλος της εν λόγω εταιρείας.

Τα μέλη του Δ.Σ και του Συλλόγου μας θεωρούμε αυτή την ενέργεια απαράδεκτη διότι δεν έχει το δικαίωμα κανένας διορισμένος δημόσιος λειτουργός να καταργήσει απόφαση του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου στηριζόμενος απλά στη γνωμάτευση νομικού της εταιρείας που αφορά η ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ.

Επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η Κυβέρνηση στηρίζει με όλους τους τρόπους, τους μεγάλους επιχειρηματικούς, ενεργειακούς ομίλους αδιαφορώντας για τις αποφάσεις της δικαιοσύνης αλλά και για τα συμφέροντα και το εμφανέστατο δίκαιο των κατοίκων που αγωνίζονται να περισώσουν το περιβάλλον και τη γη τους.

Τα μέλη και το ΔΣ του Τ.Π Κοζάνης του ΠΑΣΑΣ στηρίζουμε ολόπλευρα τους κατοίκους και όλους όσους αγωνίζονται για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, της αξιοπρέπειας, της γης και της ελευθερίας και καλούμε τον διορισμένο ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να ακυρώσει αμέσως την άδεια εγκατάστασης της εν λόγω εταιρείας την οποία παράνομα επανέφερε «από την πίσω πόρτα».

Κοζάνη 30/8/2024

Για το συνδικάτο Συνταξιούχων ΠΑ.Σ.Α.Σ, παράρτημα Κοζάνης

Ο Πρόεδρος: Ψαλίδας Χρήστος. Ο Γραμματέας: Μπουχάρας Γεώργιος

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.