Αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας για έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα τις εξελίξεις με την τηλεθέρμανση



Σήμερα Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024 κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελούμενο από τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της επισκέφτηκε τον δήμαρχο Εορδαίας κ. Παναγιώτη Πλακεντά και του παρέδωσε το παρακάτω αίτημα:

 

Αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας

για έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα τις εξελίξεις με την τηλεθέρμανση

 

«Ο λαός της Εορδαίας το τελευταίο διάστημα αισθάνεται οργή και αγανάκτηση από τις εξελίξεις με την τηλεθέρμανση. Τα εξώδικα και οι απειλές της ΔΕΗ Α.Ε. προς την ΔΕΤΗΠ για διακοπή του ρεύματος στην τηλεθέρμανση, εντείνουν την ανασφάλεια και την ανησυχία για το αν το χειμώνα που έρχεται, είναι διασφαλισμένο το αγαθό της θέρμανσης. Κατανοούν ότι και αν ακόμα διασφαλιστεί η παροχή τηλεθέρμανσης η τιμή της θα είναι απαγορευτική για τα εργατικά -λαϊκά νοικοκυριά που στενάζουν από την γενικότερη ακρίβεια, την ανεργία, τους μισθούς πείνας.

Κυβέρνηση, ΔΕΗ Α.Ε, Περιφέρεια, Δήμος να αναλάβουν τις ευθύνες τους άμεσα και να λύσουν το πρόβλημα εξασφαλίζοντας την παροχή τηλεθέρμανσης χωρίς καμία αύξηση της τιμής της.

Καλούμε άμεσα να γίνει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα την τηλεθέρμανση, όπου θα καλεστούν όλοι οι φορείς της πόλης να ενημερωθούν και να τοποθετηθούν για το ζήτημα.

Να καλέσουμε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους φορείς και το λαό της Εορδαίας προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι θα έχουμε θέρμανση τον επόμενο χειμώνα χωρίς καμία αύξηση στην τιμή της τηλεθέρμανσης».

 

Η  απάντηση του κ. δημάρχου ήταν ότι δεν είναι στις προθέσεις του να συγκαλέσει άμεσα δημοτικό συμβούλιο με αυτό το θέμα. Δεν συμφωνεί με τη θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης για αγωνιστική διεκδίκηση απέναντι στο πρόβλημα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το λαό και τους μαζικούς φορείς, τα συνδικάτα της πόλης να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Τώρα είναι η ώρα του ξεσηκωμού. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα πια από αυτούς που καλλιεργούν κλίμα αναμονής και ουσιαστικά οδηγούν στην υποχώρηση και την ήττα.

Τα δικαιώματα μόνο με αγώνες κατακτιούνται!

 

Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας

30 Αυγούστου 2024

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.