Χορευτικό κλιμάκιο του Συνδέσμου Γραμμάτων & Τεχνών Π.Ε. Κοζάνης στο 10ο Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού και Τεχνών στην Ελασσόνα – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο



Επιμέλεια σύνταξης Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR 

Ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Π.Ε. Κοζάνης συμμετείχε με χορευτικό κλιμάκιο και υπεύθυνο χοροδιδάσκαλο τον Ηλία Πολίτη, στο 10ο Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού και Τεχνών με τίτλο «…στου Ολύμπου την αυλή», την Τετάρτη 28 Αυγούστου, στην Ελασσόνα.

Τα χορευτικά τμήματα του Συνδέσμου στην πλατεία Ποντιακού Πολιτισμού, πρόσφεραν ένα πλούσιο χορευτικό θέαμα παρουσιάζοντας τραγούδια και χορούς από περιοχές της Μακεδονίας.

Οι χορευτές επέστρεψαν στην Κοζάνη γεμάτοι νέες εμπειρίες, εικόνες και γνωριμίες, ενώ δηλώνουν έτοιμοι για την επόμενή τους χορευτική εξόρμηση.

Το Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού και Τεχνών της Ελασσόνας αποτελεί ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός για την περιοχή που κατάφερε να γίνει θεσμός, με σκοπό να ενώσει ανθρώπους με άλλες κουλτούρες, γεμίζοντας με χρώματα, παραδοσιακούς ρυθμούς και μελωδίες, τον τόπο.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι να απλώνει γέφυρες επικοινωνίας και φιλίας ανάμεσα στους λαούς, συμβάλλοντας έτσι με το δικό του τρόπο στον Πολιτισμό και στην αλληλεγγύη των λαών, με απώτερο σκοπό να κρατήσει ζωντανό τον πλούτο του πολιτισμού, της παράδοσης και της τέχνης στην πολιτιστική του παρακαταθήκη.

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.