ΠΔΜ: Έναρξη του 4ου κύκλου του προγράμματος “Τοκετός στο νερό (waterbirthing)”



Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνει την έναρξη του 4ου κύκλου του εκπαιδευτικού προγράμματος “Τοκετός στο νερό (waterbirthing)”.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στον εμπλουτισμό των γνώσεων σε θέματα που αφορούν στον τοκετό στο νερό με σύγχρονη (up–to–date) και τεκμηριωμένη (evidence–based) γνώση.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα καθώς και να αποκτήσουν πρακτικές γνώσεις και δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να εφαρμόσουν με ασφάλεια και επιτυχία την τεχνική του τοκετού στο νερό. Επίσης,  όσοι εκπαιδευόμενοι το επιθυμούν, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το hands-on workshop σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να γνωρίσουν τον τεχνικό εξοπλισμό και να πραγματοποιήσουν προσομοίωση τοκετού στο νερό μαζί με την αντιμετώπιση δυστοκίας ώμων.

Από την έναρξη του προγράμματος το 2022, έχουν επιμορφωθεί πάνω από 75 Μαίες  σε Ελλάδα, Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία. Σύμφωνα με το feedback των αποφοίτων, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει σημαντικό αντίκτυπο, καθώς οι εκπαιδευμένοι πλέον ενσωματώνουν τη χρήση του νερού ως μέθοδο προώθησης ενός φυσικού, μη-παρεμβατικού τοκετού. Οι γυναίκες που συμμετείχαν εξέφρασαν υψηλό βαθμό ικανοποίησης από την εμπειρία του τοκετού τους, επιβεβαιώνοντας την αποτελεσματικότητα και την αξία της εκπαίδευσης που παρέχεται.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα  απευθύνεται αποκλειστικά σε πτυχιούχους  Μαίες/Μαιευτές και παρέχει πιστοποιητικό Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης (EQF-5 έως EQF-8) που αντιστοιχεί σε 4 μονάδες ECVET.

Η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί στις 14 Νοεμβρίου 2024.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα: https://kedivim.uowm.gr/course/toketos-sto-nero/

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.