Ολοκλήρωση του προγράμματος “Παίζω και επικοινωνώ στην Ελληνική γλώσσα” για ομογενείς μαθητές



Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και οι τέσσερις περίοδοι του εκπαιδευτικού προγράμματος «Παίζω και Επικοινωνώ στην Ελληνική Γλώσσα», που διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών. Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου project που απευθύνεται σε μαθητές της ομογένειας από διάφορες χώρες και ηπείρους, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν σε τέσσερις κατασκηνωτικές περιόδους από τον Δήμο Αθηναίων.

Τον γενικό συντονισμό του προγράμματος είχε η Αντιπρύτανις Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Ολιστικής Μέριμνας, καθηγήτρια Ελένη Γρίβα, ενώ στον ακαδημαϊκό συντονισμό συμμετείχαν ο Επίκουρος Καθηγητής Μενέλαος Τζιφόπουλος, η υπ. Διδάκτορας Χρυσάνθη Μάρκου, η μεταδιδακτορική ερευνήτρια Ελένη Κοροσίδου, ο Διδάκτορας Σπύρος Μπούρας και ο Γιάννης Μπουνόβας, μέλος ΕΔΙΠ του ΠΔΜ.

Το σημαντικό αυτό project στόχευε στη μετάδοση της ουσίας και της μαγείας του ελληνικού καλοκαιριού στα παιδιά, δημιουργώντας ανεξίτηλες αναμνήσεις και ισχυρούς δεσμούς με τον τόπο καταγωγής τους. Κατά τις τέσσερις κατασκηνωτικές περιόδους, 22 μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές/φοιτήτριες της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του ΠΔΜ πραγματοποίησαν εκπαιδευτικά παιχνίδια, βιωματικές δραστηριότητες, πολιτισμικές δράσεις και δημιουργικά εργαστήρια, προσφέροντας στους/στις ομογενείς μαθητές/μαθήτριες από την Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο, τη Βραζιλία, την Αίγυπτο, την Ουκρανία, τη Νότια Ιταλία, την Ιορδανία και την Αλβανία την ευκαιρία να γνωρίσουν την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό.

Οι μαθητές/μαθήτριες των τριών πρώτων περιόδων φιλοξενήθηκαν στις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων, ενώ εκείνοι της τέταρτης περιόδου στις κατασκηνώσεις της ΧΑΝΘ, στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής. Εκεί, πέρα από τις εκπαιδευτικές δράσεις, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία σε ένα περιβάλλον που ενίσχυε τη συλλογικότητα, τη συνεργασία και τη διαπολιτισμική επικοινωνία.

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.