Μνήμη της αποτομής της Τιμίας Κεφαλής Ιωάννου του Προδρόμου – Σύγχρονοι “αποκεφαλισμοί”- Του Παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα



Η Εκκλησία, σήμερα, 29 Αυγούστου, τιμά και γιορτάζει την αποτομή της Τίμιας Κεφαλής Ιωάννη του Προδρόμου και Βαπτιστή. Το αίμα του, ως αποτρόπαια πράξη κυρίως για το λόγο που έγινε, ξεπλένει όλα τα εγκλήματα και όλες τις βρωμιές της ιστορίας. Υπόσχεται την αποκατάσταση της ιστορίας και τη μεταμόρφωσή της. Είμαστε, γινόμαστε, όσοι το επιθυμούμε, συνοδίτες, διαθέτουμε τουλάχιστον την προαίρεση και την πρόθεσή μας σ’ αυτήν την άγια, για τα ανθρώπινα, πορεία.

Ως παπάς (με 47 χρόνια παπαδοσύνης) επισημαίνω (ας μου επιτραπεί να πω και το: συμβουλεύω) συνάμα προσεύχομαι: για την κατ’ άμφω υγεία και ειρήνη όλων των ανθρώπων, όπου γης.

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ:

Η έπαρση (που συνήθως η προέλευσή της είναι εωσφορική) οδηγεί τον άνθρωπο σε περιχαράκωση στον ατομισμό του, σε μια απατηλή αυτάρκεια και σε μια ψευδαίσθηση ατομικής δύναμης.

Η έπαρση βλάπτει σοβαρά αυτούς (και μόνο αυτούς) που την έχουν.

 

ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ:

Να δοξάζουμε, να ευχαριστούμε το Θεό, το Χριστό δηλαδή, την Παναγία και όλους τους αγίους.

Να έχουμε χαρά και αγάπη άδολη στις καρδιές μας.

Να συγχωρούμε ο ένας τον άλλον, δηλαδή να είμαστε ταπεινοί.

Να έχουμε πάντα στο νου μας ότι: “Η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει”. (Απόστολος Παύλος. Α’ Κορινθ. 13,8).

Λειτουργήσαμε (29-8-2024) στον Άγιο Διονύσιο Βελβεντού.

 

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας

παπαδάσκαλος.

Άγιος Διονύσιος Βελβεντού.

29-8-2024

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.