«Το έγκλημα να είσαι γκέι»: Παρουσίαση του Θεατρικού Δρώμενου 31 Αυγούστου στην Πτολεμαΐδα



Θεατρικό Δρώμενο «Το έγκλημα να είσαι γκέι» Πτολεμαΐδα, 31 Αυγούστου 2024 Αίθουσα Βορείου Πεδίου | Ώρα 20:00 | Είσοδος ελεύθερη Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του θεατρικού δρώμενου βασισμένου στο κοινωνικό μυθιστόρημα «Το έγκλημα να είσαι γκέι» του Γιώργου Τριανταφύλλου. Η παράσταση θα λάβει χώρα την Πέμπτη 31 Αυγούστου, στις 20:00 στην αίθουσα του Βορείου Πεδίου στην Πτολεμαΐδα.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Το έργο σκηνοθετεί ο Γιώτης Βασιλειάδης και πρωταγωνιστεί η ηθοποιός Αριστέα Αδαμίδου, η οποία ερμηνεύει τον τραγικό μονόλογο του «Σεργκέι», ενός από τους βασικούς χαρακτήρες του βιβλίου. Η αφήγηση του έργου εστιάζει στην ομοφοβία και τον κοινωνικό ρατσισμό, θέματα που είναι τραγικά επίκαιρα στη σύγχρονη κοινωνία μας.
Μετά από την παράσταση, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση σχετικά με το βιβλίο, στην οποία θα συμμετάσχουν η Ασημούλα Λαζαρίδου, Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομίας του Δήμου Αμυνταίου, ο σκηνοθέτης Γιώτης Βασιλειάδης, η πρωταγωνίστρια Αριστέα Αδαμίδου, καθώς και ο συγγραφέας Γιώργος Τριανταφύλλου.
Το μυθιστόρημα πραγματεύεται την ιστορία του Ντίνου, ενός νεαρού άντρα που ταξιδεύει στην Ουγγαρία, φέρνοντας μαζί του τα ψυχικά τραύματα που απορρέουν από τη σκληρή πραγματικότητα της κοινωνίας που μεγάλωσε. Στη διαδρομή της ζωής του, ερωτεύεται τον Σεργκέι, έναν γοητευτικό φοιτητή νομικής, γεγονός που τον οδηγεί στα όρια της ψυχικής κατάρρευσης. Στην πορεία της αφήγησης, ένας τρίτος χαρακτήρας έκπληξη έρχεται να φέρει ισορροπία και βαθιά νοήματα στη ζωή των δύο ανδρών. Στην εκδήλωση, θα διατίθενται αντίτυπα του βιβλίου για όσους ενδιαφέρονται να το αποκτήσουν.
 Η εκδήλωση αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για το κοινό να προβληματιστεί πάνω σε κοινωνικά ζητήματα όπως η ομοφοβία, ο ρατσισμός και η ψυχική υγεία, μέσα από την τέχνη του θεάτρου και της λογοτεχνίας.
Πληροφορίες Εκδήλωσης Ημερομηνία: 31 Αυγούστου 2024 Ώρα: 20:00 Τοποθεσία: Αίθουσα Βορείου Πεδίου, Πτολεμαΐδα Είσοδος: Ελεύθερη Σας περιμένουμε να τιμήσετε με την παρουσία σας αυτή τη μοναδική πολιτιστική εκδήλωση.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.