Δημοτική Κίνηση ‘Κοζάνη – Τόπος να ζεις’: Η εκχώρηση αρμοδιοτήτων συνεχίζεται από τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη



Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαβάσαμε την χθεσινή ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την σύσκεψη στην Περιφέρεια μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Γιώργου Αμανατίδη, σχετικά με την μετατροπή του «Γκέρτσειου» σε Μουσείο Μακεδονικής Αρχιτεκτονικής και Ιστορίας «Νικόλαος Μουτσόπουλος». Να θυμίσουμε, για το ιστορικό της υπόθεσης, ότι με την υπ΄ αριθμό 302/2023 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης εγκρίθηκε η υπογραφή της προγραμματικής συμβάσης για την ανάπτυξη του έργου  «Μουσείο Μακεδονικής Αρχιτεκτονικής & Ιστορίας “Nικόλαος Μουτσόπουλος”» η οποία υπογράφηκε στις 10/11/2023  μεταξύ:

  • του Δήμου Κοζάνης
  • του Γκέρτσειου Εκκλησιαστικού Ιδρύματος
  • της Ιεράς Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης
  • του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Ν. Κοζάνης και
  • της ΑΝΔΗΚΟ Α.Ε. – Α.Ο.Τ.Α.

Στην προγραμματική σύμβαση όπως είναι φανερό δεν συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας παρολαυτά η διάθεση του Περιφερειάρχη κ. Αμανατίδη να συντονίσει και να προωθήσει το έργο μόνο ως θετική κρίνεται.

Η απορία μας έγκειται στον ρόλο του Δήμου Κοζάνης που όπως φαίνεται για μια ακόμη φορά άγεται και φέρεται από τις εξελίξεις για ένα θέμα που κατά κύριο λόγο αποτελεί αρμοδιότητά του. Να θυμίσουμε ότι παρόμοια τακτική ακολουθήθηκε και στις διαπραγματεύσεις για την συμφωνία μεταξύ ΔΕΥΑΚ και ΔΕΗ για την τηλεθέρμανση όπου εξουσιοδοτήθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας για την εκπροσώπηση του Δήμου Κοζάνης.

Η τακτική αυτή της Δημοτικής Αρχής Κοκκαλιάρη θα κριθεί από τα αποτελέσματα, όμως αυτό που είναι απολύτως ξεκάθαρο είναι ότι κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί τον θεσμικό τους ρόλο ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι του Κοζανίτικου λαού έτσι ώστε να παράγουν έργο και να εκπροσωπούν τον Δήμο Κοζάνης με το ειδικό βάρος που του αρμόζει και όχι απλά να παραβρίσκονται και να χαιρετίζουν ενέργειες άλλων.

Η εκχώρηση αρμοδιοτήτων μπορεί να είναι βολική για την δημοτική αρχή Κοκκαλιάρη αφού ενδεχομένως υπάρχει αδυναμία αντιμετώπισης σοβαρών θεμάτων όμως εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε εκχώρηση δικαιωμάτων και αυτό δεν μπορεί να γίνει δεκτό.

Κοζάνη 27/08/2024

Για την Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.