Έπεσε οροφή στο κεφάλι γυναίκας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας – Η απάντηση της Διοίκησης του ΠΓΝΛ



Απίστευτο περιστατικό με Βολιώτισσα που βρέθηκε χθες στα εξωτερικά απογευματινά ιατρεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Η γυναίκα είχε μεταβεί με την οικογένειά της στο ουρολογικό για οικογενειακή υπόθεση. Την ώρα που ο γιατρός έδινε οδηγίες κι έγραφε το παραπεμπτικό, ξαφνικά ξεκόλλησε κομμάτι από την οροφή και έπεσε η οροφή στο κεφάλι της συμπολίτισσας. Ανάστατοι ο γιατρός και η οικογένειά της δεν πίστευαν στα μάτια τους. Η γυναίκα σοκαρισμένη δεν πίστευε τι θα μπορούσε να της συμβεί από τη μία στιγμή στην άλλη. Τόσο ο γιατρός, όσο και οι νοσηλευτές μίλησαν με την γυναίκα και μεταφέρθηκαν σε άλλο ιατρείο. Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια και η μεσοτοιχία ήταν έτοιμη να καταρρεύσει.

Η γυναίκα, επέστρεψε στον Βόλο με την οικογένειά της έχοντας πόνους στο κεφάλι και στο χέρι της.

Μιλώντας στη “Θ”, περιέγραψε σοκαρισμένη την περιπέτειά της και τι χειρότερο θα μπορούσε να πάθει, ενώ ζήτησε την παρέμβαση του υπουργού υγείας.

Η Διοίκηση του ΠΓΝΛ απαντά για το περιστατικό της πτώσης οροφής στα εξωτερικά ιατρεία

Στο περιστατικό της πτώσης τμήματος της ψευδοροφής στα Εξωτερικά Ιατρεία της Ουρολογικής Κλινικής αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, επισημαίνοντας τα εξής:

“Η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, απαντώντας στα σημερινά δημοσιεύματα ηλεκτρονικού τύπου σχετικά με την «κατάρρευση οροφής του νοσοκομείου χθες Δευτέρα 26.08.2024 στο Εξωτερικό Ιατρείο της ουρολογικής Κλινικής και τον τραυματισμό ασθενούς από τον Βόλο», παραθέτει τα εξής:

Το σύστημα οροφής των Εξωτερικών Ιατρείων αποτελείται από πλάκες ψευδοροφής ορυκτής ίνας διαστάσεων 60Χ60 cm. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι, η όποια ενδεχόμενη πτώση πλάκας αυτής (της οροφής), δεν δύναται να προκαλέσει τραυματισμό, διότι όταν υγρανθεί – όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση-, διαλύεται σε μικρότερα κομμάτια τα οποία έχουν την “υφή» πεπιεσμένου χαρτιού.

Πράγματι χθες παρουσιάσθηκε διάβρωση σε μία από τις πλάκες της οροφής των Εξωτερικών Ιατρείων της Ουρολογικής Κλινικής η οποία οφειλόταν σε συμπυκνώματα του συστήματος κλιματισμού –μονάδα ανεμιστήρα – στοιχείο (Gan – coll unit) FCU. Δυστυχώς η διάβρωση της πλάκας δεν ήταν εμφανής διά γυμνού οφθαλμού και κατά συνέπεια δεν μπορούσε να γίνει αντιληπτή από τις υπηρεσίες του νοσοκομείου ή και οποιονδήποτε άλλον, ώστε να πραγματοποιηθεί έγκαιρα έλεγχος και να αποκατασταθεί η βλάβη.

Μετά το συμβάν κλήθηκε αρμόδιος υπάλληλος της Τεχνικής – Ξενοδοχειακής Υπηρεσίας του νοσοκομείου που εκτελούσε βάρδια και ο οποίος προέβη άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Η αναφορά των δημοσιευμάτων ότι η «μεσοτοιχία ήταν έτοιμη να καταρρεύσει» είναι ανακριβής και δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα σε αυτή.

Η Διοίκηση του νοσοκομείου επικοινώνησε με την οικογένεια της ασθενούς και δεν αναφέρθηκε κανένα πρόβλημα υγείας της εξαιτίας του συμβάντος. Εξάλλου εξετάστηκε την ίδια ώρα από τους ιατρούς και αποχώρησε από το νοσοκομείο”.

www.e-thessalia.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.