Κέφι, χορός και μεγάλη συμμετοχή κόσμου στα Πλατάνια Κοζάνης – Φωτογραφίες & βίντεο από την 1η μέρα των εκδηλώσεων



Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Παρουσία πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η πρώτη μέρα των διήμερων εκδηλώσεων που διοργάνωσε  και φέτος ο Μορφωτικός Σύλλογος ‘Πλατάνια’ Κοζάνης, το βράδυ της Πέμπτης 22 Αυγούστου.

Τον χώρο απέναντι από την εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης, κατέκλυσε από νωρίς πλήθος κόσμου, δίνοντας το παρόν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου.

Με τη μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας ξεκίνησε το γλέντι στους ρυθμούς της παράδοσης με χορούς και τραγούδια από περιοχές της Μακεδονίας, της Ηπείρου της Θράκης και του Πόντου. 

Έπαιξαν οι μουσικοί:

Νίκος και Κωνσταντίνος Σακαρίδης στο κλαρίνο, Παναγιώτης Τουρνάς και Γιώργος Κρικέλης στο τραγούδι, Μιχάλης Γκατζιούρας στην τρομπέτα, Βαγγέλης Μαραμής στα πλήκτρα, Ζήσης Φτάκας στην κιθάρα και ο Στέλιος Μπούκος στα κρουστά.

Το πανηγύρι στην περιοχή Πλατάνια Κοζάνης, πραγματοποιείται εδώ και χρόνια, στα πλαίσια του εορτασμού Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με ένα διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Η επόμενη μέρα, Παρασκευή 23 Αυγούστου, περιλαμβάνει ποντιακή μουσική βραδιά με τον Κώστα Πουτακίδη, παρέα με τοπικούς καλλιτέχνες, για ένα γνήσιο ποντιακό γλέντι και ώρα έναρξης 9μ.μ.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.