Σύσταση και λειτουργία του Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων, Επενδύσεων και Εξωστρέφειας στη Δυτική Μακεδονία



Συνέντευξη στους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης παραχώρησε σήμερα, Πέμπτη 22 Αυγούστου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και Πρόεδρος της ΑΝΚΟ -Αναπτυξιακός Οργανισμός Γιώργος Αμανατίδης γνωστοποιώντας τη σύσταση και λειτουργία του ΚΥΕΕΕ -Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρήσεων, Επενδύσεων και Εξωστρέφειας.

Η δομή αυτή που θα λειτουργεί στην ΑΝΚΟ θέτει σε εφαρμογή τη δέσμευση του Γιώργου Αμανατίδη να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα έμπρακτα και με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει ο τόπος ώστε να λειτουργήσει ως όχημα μετασχηματισμού του φθίνοντος παραγωγικού μοντέλου της Περιφέρειας, με έμφαση στην προσέλκυση και διευκόλυνση υλοποίησης επενδύσεων.

Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου τόσο ο Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης όσο και ο Γενικός Διευθυντής της ΑΝΚΟ Τάσος Σιδηρόπουλος αναφέρθηκαν στις ανάγκες που οδήγησαν στη δημιουργία του ΚΥΕΕΕ, στις πραγματικές δυσκολίες που προκύπτουν καθημερινά για την προσέλκυση και υλοποίηση επενδύσεων, εξαιτίας και του δαιδαλώδους θεσμικού και αδειοδοτικού πλαισίου.

Ο Γιώργος Αμανατίδης αναφέρθηκε εμφατικά στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των προϋποθέσεων ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας σε διοικητικό, χρηματοδοτικό και ρυθμιστικό πλαίσιο καθώς και στην επιλογή της Περιφέρειας να συμβάλλουν στο δύσκολο αυτό έργο όλοι οι τοπικοί φορείς που αποδεδειγμένα διαθέτουν γνώση, εμπειρία, εργαλεία σύγχρονης διαχείρισης και στελεχιακό δυναμικό που μπορεί να παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες στις επιχειρήσεις, σε όλο τον κύκλο της σύστασης και λειτουργίας τους.

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος επεσήμανε τους αναγκαίους παράγοντες για την προσέλκυση επενδύσεων και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας που είναι το ευνοϊκό χρηματοδοτικό πλαίσιο, οι κατάλληλες επιχειρηματικές υποδομές, οι υποδομές πρόσβασης και επικοινωνίας καθώς και οι δομές και οι μηχανισμοί υποστήριξης των επιχειρήσεων. Στο ανωτέρω πλαίσιο η ΑΝΚΟ ως ο Αναπτυξιακός Οργανισμός της Δυτικής Μακεδονίας έχει να επιτελέσει σημαντικό ρόλο μεταφέροντας την πολύχρονη εμπειρία στη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Η παρουσίαση του ρόλου και των υπηρεσιών του ΚΥΕΕΕ αναλυτικά έγινε από την υπεύθυνη Επιχειρηματικότητας της ΑΝΚΟ Λιάνα Παπατέρπου η οποία ανέφερε ότι το Γραφείο επιδιώκει να είναι «Διαμεσολαβητής» αλλά και «Επιταχυντής» ώστε να συνδράμει αποτελεσματικά, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους θεσμικούς φορείς στην απεμπλοκή και διευκόλυνση υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων. Τόνισε, παράλληλα, ότι είναι απαραίτητο να στηριχθεί εξίσου αποτελεσματικά η τοπική επιχειρηματικότητα που επιδεικνύει γρήγορα αντανακλαστικά και υλοποιεί σημαντικά επενδυτικά σχέδια αξιοποιώντας τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Στην υλοποίηση του ΚΥΕΕΕ και στο ρόλο του αναφέρθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Νίκος Λυσσαρίδης εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το Γραφείο θα συνεισφέρει αποτελεσματικά στη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, έργο που αποτελεί στόχο και ισχυρή δέσμευση της νέας Περιφερειακής Αρχής.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΚΟ

22.08.2024

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.