Ετήσιο πανηγύρι του Ιωάννη Προδρόμου διοργανώνει οΠολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοκάστρου του Δήμου Βοίου



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοκάστρου του δήμου Βοίου σας καλεί στο ετήσιο πανηγύρι του Ιωάννη Προδρόμου που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του χωριού την Τετάρτη 28 Αυγούστου και ώρα 21:00.

Στο κλαρίνο ο Πασχάλης Κοκκινόπουλος και στο τραγούδι ο Σάκης Τσιοτίκας και η Μάρω Παναγούλα.

Ελάτε να γλεντήσουμε και να περάσουμε όμορφα.

Θα υπάρχει λαχειοφόρος αγορά με πλούσια δώρα και εκπλήξεις και φυσικά φαγητό και ποτά.

2 σχόλια στο άρθρο “Ετήσιο πανηγύρι του Ιωάννη Προδρόμου διοργανώνει οΠολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοκάστρου του Δήμου Βοίου

  1. Ο Ιωάννης ο Βαπτιστής αποκαλούμενος και Ιωάννης ο Πρόδρομος .
    Ήταν συνομήλικος τού Ιησού Χριστού και θεωρείται ότι με τη διδασκαλία του προετοίμασε τον κόσμο να υποδεχθεί τον Μεσσία Ιησού (Λουκ. 1,76), εξ ου και ο χαρακτηρισμός “Πρόδρομος”, τον οποίο και βάπτισε.
    Η διδασκαλία του υπήρξε δηκτική, ζητώντας από κάθε άνθρωπο να σταματήσει την ανηθικότητά του, βαπτίζοντας όσους έπαιρναν μια τέτοια απόφαση.
    Σύμφωνα με το Ευαγγέλιο του Λουκά, αποδοκίμασε ανοικτά τη σχέση του τότε τετράρχη της Γαλιλαίας Ηρώδη Αντίπα με την Ηρωδιάδα, την γυναίκα του αδελφού του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη φυλάκιση και στη συνέχεια τον αποκεφαλισμό του Ιωάννη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.