Π. Κουκουλόπουλος: «Άμεσες ενέργειες για τους μηλοπαραγωγούς Μηλοχωρίου»



Άμεσες ενέργειες για τις εκτεταμένες ζημίες που έχουν υποστεί οι μηλοκαλλιέργειες στη Δημοτική Κοινότητα Μηλοχωρίου του Δήμου Εορδαίας εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, διεκδικεί ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος. καταθέτοντας αυθημερόν χθες Τρίτη στη Βουλή ως Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων τη σχετική Επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φρουτοπαραγωγών Μηλοχωρίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

κ. Υπουργέ,

Σε συνέχεια της αριθμ. 6257/2.8.2024 Ερώτησης αναφορικά με τις δυσμενείς επιπτώσεις των υψηλών θερμοκρασιών και της παρατεταμένης ανομβρίας στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, η οποία δεν έχει απαντηθεί μέχρι στιγμής, σας καταθέτω ως Αναφορά τη σημερινή αριθμ. 5/20.8.2024 Επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φρουτοπαραγωγών Μηλοχωρίου με θέμα «Ζημίες εξωτερικού φλοιού μήλων λόγω των υψηλών θερμοκρασιών».

Με την Επιστολή αναδεικνύεται η έκταση της καταστροφής που έχει επέλθει στις μηλοκαλλιέργειες της Δημοτικής Κοινότητας Μηλοχωρίου του Δήμου Εορδαίας από τις υψηλές θερμοκρασίες. Ειδικότερα, επισημαίνεται πως «η καλλιεργητική περίοδος την οποία διανύουμε αδιαμφισβήτητα χαρακτηρίστηκε δύσκολη από τις κατ’ εξακολούθηση αλλά και υψηλές θερμοκρασίες. Λόγω των υψηλών αυτών θερμοκρασιών δημιουργήθηκε ένα μεγάλο πρόβλημα στις μηλοκαλλιέργειες, που είναι το κάψιμο του εξωτερικού φλοιού (φλούδα) τους με αποτέλεσμα να είναι μη εμπορεύσιμα. Η μη εμπορικότητα αυτών των μήλων δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στους παραγωγούς της Κοινότητάς μας, καθώς βλέπουν πως μεγάλο ποσοστό της παραγωγής τους θα είναι άχρηστο, με αποτέλεσμα να πάει προς χυμοποίηση, το οποίο σημαίνει μεγάλη απώλεια εισοδήματος, καθώς και ότι δεν θα συγκομίσουν την απαιτούμενη παραγωγή για να μπορέσουν να καλύψουν τα έξοδα τα οποία ήδη έχουν κάνει, αλλά και να βιοποριστούν».

Επιπλέον, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Φρουτοπαραγωγών Μηλοχωρίου υπογραμμίζει ότι «το ποσοστό της ζημίας κυμαίνεται από 50 – 70% της παραγωγής ανάλογα με τον προσανατολισμό του εκάστοτε χωραφιού. Γι’ αυτό το λόγο ζητούμε να σταλεί κλιμάκιο να διαπιστώσει δια ζώσης το σοβαρό πρόβλημα το οποίο σας αναφέρουμε, αλλά και να υπάρξει αναγγελία ζημίας, με αίτιο “ζημιές λόγω των υψηλών θερμοκρασιών”».

Υπό τα ανωτέρω δεδομένα, παρακαλείσθε, κ. Υπουργέ, όπως μελετήσετε τα διαλαμβανόμενα στη συνημμένη Επιστολή και ενημερώσετε άμεσα τη Βουλή για τις σχετικές αποφάσεις και ενέργειές σας ως προς τα δίκαια και κατεπείγοντα αιτήματα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φρουτοπαραγωγών Μηλοχωρίου.

Ο Αναφέρων Βουλευτής

Κουκουλόπουλος Παρασκευάς (Πάρις)

 

 

2 σχόλια στο άρθρο “Π. Κουκουλόπουλος: «Άμεσες ενέργειες για τους μηλοπαραγωγούς Μηλοχωρίου»

  1. Δεν πιστεύω να βαλετεαρχηγο
    Τον Παύλο Γερουλάνο τον γιο του αυλαρχη του
    Βασιλιά Παύλου, το βαφτιστήρια του;
    Κι έσται ιεσχατη πλάνη μείζων της πρωτης;
    Αντί δηλαδή να έχουμε κεντροδεξιό πασοκ ,
    να μας βγει δεξιοβασιλικο;
    Καινά χαίρονται οι Γεωργιαδηδες,βοριδηδες και πλευρηδες;
    Τουλάχιστον βάλτε αρχηγό έναν ακεραιο και τίμιο
    και γνήσιο αρχηγό τον ΕυφυέστατοΚαστανιδη!
    Να ακούμε και λίγο ” μύρισε το σφαγειο μας θυμάρι
    καιτοκελι μας κόκκινο ουρανό κι όχι
    Ελια- ελια και Παύλο βασιλιά!
    Και που να βρεθούν οι ελιές….σήμερα…
    Σπορελαιο- σπορέλαιο και Γερουλάνος αρχηγό!
    Ο Γερουλάνος ειναιαυτητηστιγμη ειναι από τους πλουσιότερος
    Έλληνες ,όλα τα ιχθυουροφεια του ιονιουπελαγουςανηκουν
    σ αυτον!
    Σιγά να μην ασχοληθεί ο βούτυρο μπέμπες, ο βασιλοβαπτισμενος ,
    ποσο πάει ένα λίτρο λάδι και 400γρ φετα!
    Αυτός με τα χαβιάρια ασχολείται,αλλιώς τι βα σιλοβαπτισμενος
    Θα ηταν;

  2. Αυτός ο άνθρωπος που είναι μετρ της πολιτικής και ” σωτήρ” της Κοζάνης και κατ επέκταση της δυτικής Μακεδονίας , πως και δεν διεκδικεί την ηγεσία της παράταξης του; Είναι απορίες άξιο να μη θέλει να σώσει την Ελλάδα, ενώ, έσωσε την κοινωνία της Κοζάνης. Κρίμα να χάνει η πατρίδα μας….

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.