Επιστολή διαμαρτυρίας της Τ.Κ. Αγίου Δημητρίου για τον δρόμο από Άγιο Δημήτριο προς την πόλη της Κοζάνης



ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΠΡΟΣ :

·         Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας κ. Αμανατίδη

·         Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Κοζάνης  κ. Βύζα

·         Δήμαρχο Κοζάνης κ. Κοκκαλιάρη

·         Πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο  ΔΕΗ κ. Στάσση

Θέμα : Δρόμος από Άγιο Δημήτριο προς την πόλη της Κοζάνης

 

Κύριοι,

Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε η ανακοίνωση ότι ο δρόμος που κινούμασταν τόσα χρόνια, από το χωριό μας προς την πόλη της Κοζάνης είναι πλέον Ιδιωτικός Δρόμος και μάλιστα τώρα τελευταία μπήκαν πινακίδες, από ποιον τοποθετηθήκαν και γιατί τώρα ?

Έπειτα από ενημέρωση μάθαμε ότι ο κανονικός δρόμος για να μεταβούμε στην πόλη της Κοζάνης, είναι από Άγιο Δημήτριο στο Ρυάκιο, στον Τετράλοφο, τέλος στο Καπνοχώρι και στη συνέχεια Κοζάνη !!!

Η παραπάνω διαδρομή σημαίνει επιπλέον 20 χμ (συν 20 χμ επιστροφής) τουλάχιστον από τα ήδη 25 χμ που ήταν μέχρι τώρα !!!!

Σας αναφέρουμε επίσης πως ο κεντρικός αγροτικός δρόμος, όπως και οι υπόλοιποι αγροτικοί δρόμοι που είναι χωματόδρομοι δεν ενδείκνυνται για τη κίνηση οχημάτων Ιδιωτικής Χρήσης, γιατί όπως γνωρίζετε κινούνται βαριά και μεγάλα μηχανήματα (Τρακτέρ, Κομπίνες, Ραντιστικά, και Ογκώδες Αγροτικά Μηχανήματα), ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν σωληνώσεις ποτίσματος και γεμίζουν λάσπες, με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστια επικινδυνότητα για άλλα οχήματα εκτός από τα αγροτικά !!!

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε τι προτίθεστε να πράξετε για να λύσετε αυτό το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται τόσο για τους Αγρότες που θέλουν να έχουν την ελάχιστη χιλιομετρική πρόσβαση για τα χωράφια που βρίσκονται σε περιοχές στην πλευρά του Ιδιωτικού πλέον Δρόμου όπως ανακοινώθηκε, όσο και για τους υπόλοιπους κατοίκους και της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης που φαίνεται να δημιουργείται, στην περίπτωση που απαγορευτεί η πρόσβαση από τον μέχρι τώρα γνωστό δρόμο με προορισμό την πόλη της Κοζάνης !!!
Θα θέλαμε επίσης να μας ενημερώσετε τι σημαίνει ιδιωτικός δρόμος και κατά πόσο δηλαδή οι κάτοικοι που μετακινούνται από εκεί, αν υπάρχει θέμα όσον αφορά σε περίπτωση ατυχήματος την ασφαλιστική κάλυψη των ζημιών και ό,τι άλλο προκύπτει γενικότερα από την νέα αυτή κατάσταση !!!
– Παρακαλούμε να πράξετε τα μέγιστα λόγω της Θεσμικής σας Ιδιότητας, έτσι ώστε να μην υπάρξει και περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής μας, αφού αυτό αγγίζει και τα χωριά Ρυάκιο και Ακρινή, εκτός από τον Άγιο Δημήτριο και να υπάρξουν εναλλακτικά μέτρα για την διευκόλυνση των κατοίκων, των αγροτών και των επισκεπτών !!!

 

Ευχαριστούμε !!!

Για την Τοπική Κοινότητα

Ο Πρόεδρος Τεντσογλίδης Ηλίας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.