ΤΥΡΙΣΣΑ (1600 π.Χ -395 μ.Χ. ) ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗ’ -Κυκλοφορεί σύντομα με πολλές έγχρωμες φωτογραφίες και χάρτες, το βιβλίο μας , με αναφορά στην ιστορία της Κοζάνης



Κυκλοφορεί σύντομα με πολλές έγχρωμες φωτογραφίες και χάρτες, το βιβλίο μας , με αναφορά στην ιστορία της Κοζάνης
Τίτλος …ΤΥΡΙΣΣΑ (1600 π.Χ -395 μ.Χ. ) ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ .
Ένα βιβλίο 300 περίπου σελίδων.
Μια έρευνα, που ξεκίνησε πριν από 12 χρονιά και δείχνει τις ρίζες της πόλης μας.
Στη θέση που βρίσκεται η Κοζάνη, υπήρχε η προϊστορική πόλη Τύρισσα, με βάση τα ευρήματα, από το 1600 π.Χ.-395 μ.Χ. και σε αυτή την εποχή αναφέρεται το πρώτο μας βιβλίο .
Σε αυτήν κατοικούσαν οι Τυρρηνοί, που μετονομάστηκαν αργότερα σε Ελιμιώτες.
Γι’ αυτούς θα ακολουθήσει ένα 2ο βιβλίο, που μιλά για την ίδια περίοδο και κατά πάσα πιθανότητα, θα κυκλοφορήσει τη νέα χρονιά, ενώ, στα σκαριά βρίσκεται και ένα 3ο βιβλίο, που αφορά τη νεότερη ιστορία της Κοζάνης, από το 1100 μ.Χ-εως 1960 μ.Χ.
Το πρώτο βιβλίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη 2 ανθρώπων, που προσέφεραν τα μέγιστα, για τη συγκέντρωση του αρχαιολογικού υλικού, σε δύσκολες εποχές, ώστε, πιστεύουμε ότι, χωρίς αυτούς η έκδοση αυτού του βιβλίου θα ήταν αδύνατη και πρόκειται για τον Νικόλαο Δελιαλή, το Διευθυντή της Βιβλιοθήκης Κοζάνης, αλλά και τον Κωνσταντίνο Σιαμπανόπουλου, το μεγάλο μας δάσκαλο, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών.
Πληροφορίες για το βιβλίο στα τηλέφωνα:
2461026668,
6973547336,
6973537517
Στο email: progonikos@gmail.com
ΣΤΑΥΡΟΣ Π. ΚΑΠΛΑΝΟΓΛΟΥ – ΜΑΡΘΑ ΣΤ. ΚΑΠΛΑΝΟΓΛΟΥ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.