Π. Κουκουλόπουλος: «Στη Βουλή το αδιέξοδο των 120 γουνοποιών που δεν εντάχθηκαν σε κανένα πρόγραμμα στήριξης»



Κοινοβουλευτική παρέμβαση πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Κοζάνης και Υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος, καταθέτοντας στη Βουλή αυθημερόν, ως Αναφορά προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών την Επιστολή ομάδας 120 γουνοποιών από την Καστοριά και τη Σιάτιστα, οι οποίοι καταγγέλλουν πως δεν εντάχθηκαν σε κανένα πρόγραμμα στήριξης.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

κ.κ. Υπουργοί,

Σε συνέχεια προηγούμενων κοινοβουλευτικών παρεμβάσεών μου για την αναγκαιότητα στήριξης της ελληνικής γουνοποιίας, σας καταθέτω ως Αναφορά σημερινή Επιστολή ομάδας 120 γουνοποιών με θέμα «Αγανάκτηση των Γουνοποιών για τη Μηδενική Πρόοδο στο Πρόγραμμα Στήριξης “Β2” – Κάλεσμα στους Τοπικούς Βουλευτές να Αναλάβουν τις Ευθύνες τους».

Με την Επιστολή, η «Ομάδα των 120 γουνοποιών από την Καστοριά και την Σιάτιστα εκφράζει τη βαθιά της απογοήτευση που συνοδεύεται από αγανάκτηση για την πρόοδο με ρυθμούς χελώνας στην υλοποίηση του προγράμματος “Β2″». Όπως καταγγέλλουν, «παρά τις αρχικές δεσμεύσεις και τις διαβουλεύσεις που πραγματοποιήθηκαν, δεν έχει σημειωθεί καμία ουσιαστική εξέλιξη, αφήνοντας τους γουνοποιούς σε κατάσταση απόγνωσης και οικονομικής ασφυξίας. Το πρόγραμμα αυτό Β2 στοχεύει στη στήριξη των γουνοποιών που επλήγησαν σοβαρά από την απαγόρευση των εξαγωγών γουναρικών λόγω του Ρωσο-Ουκρανικού πολέμου και έχουν μείνει εκτός των δυο προηγουμένων προγραμμάτων Ωστόσο παρά τις διαβεβαιώσεις οι μισοί γουνοποιοί της Καστοριάς και της Σιάτιστας παραμένουν μόνοι και αβοήθητοι, νιώθοντας επαίτες, οι ίδιοι επιχειρηματίες που έφεραν εκατομμύρια συναλλάγματος. στην πατρίδα μας».

Στην Επιστολή τονίζεται, μεταξύ άλλων, πως «είναι απαράδεκτο να συνεχίζεται αυτή η αδράνεια, τη στιγμή που οι γουνοποιοί και οι οικογένειές τους βρίσκονται σε οριακή κατάσταση, αντιμετωπίζοντας σοβαρές οικονομικές δυσκολίες χωρίς καμία στήριξη», καθώς και ότι «η καθυστέρηση στην εφαρμογή του προγράμματος “Β2” είναι αδικαιολόγητη και πρέπει να δοθεί άμεσα λύση». Επισημαίνεται, επίσης, εμφατικά πως «η υπομονή των γουνοποιών έχει εξαντληθεί και η επιβίωση του κλάδου βρίσκεται πλέον σε σοβαρό κίνδυνο. Απαιτούμε άμεσες και αποφασιστικές ενέργειες για την επίλυση του ζητήματος».

Με την παρούσα Αναφορά υπενθυμίζω, τέλος, ότι επανειλημμένα έχω αναδείξει στη Βουλή την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική γουνοποιία, διεκδικώντας ενέργειες αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος του συνόλου των δραστηριοποιούμενων στο χώρο της γουνοποιίας στο πλαίσιο ενός συνολικού κυβερνητικού σχεδίου στήριξης του κλάδου, ώστε να αναπτύξει εκ νέου τη δυναμική του, να καταστεί πάλι πρωτοπόρος στις εξαγωγές και στιβαρός πυλώνας ιδίως για την τοπική οικονομία της Δυτικής Μακεδονίας και συνολικά για τη Χώρα.

Υπό αυτά τα δεδομένα, παρακαλείσθε, κ.κ. Υπουργοί, όπως μελετήσετε τα διαλαμβανόμενα στη συνημμένη Επιστολή και ενημερώσετε άμεσα τη Βουλή για τις σχετικές αποφάσεις και ενέργειές σας αναφορικά με τα δίκαια και επιτακτικά αιτήματα που περιλαμβάνονται σε αυτήν.

Ο Αναφέρων Βουλευτής

Κουκουλόπουλος Παρασκευάς (Πάρις)

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.