Στις θρησκευτικές και παραδοσιακές εκδηλώσεις εορτασμού της Μεγάλης Παναγίας στη Σαμαρίνα, ο Δήμαρχος Γρεβενών, Κυριάκος Ταταρίδης



Στις διήμερες θρησκευτικές και παραδοσιακές εκδηλώσεις εορτασμού της Μεγάλης Παναγίας στη ξακουστή – και κατάμεστη από κόσμο-  Σαμαρίνα του Δήμου Γρεβενών, βρέθηκε στις 15 και 16 Αυγούστου ο Δήμαρχος Γρεβενών, Κυριάκος Ταταρίδης.

Οι εκδηλώσεις, που συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών, ο Δήμος Γρεβενών και η Τοπική Κοινότητα Σαμαρίνας, ξεκίνησαν το απόγευμα τις Πέμπτης, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, με τα θυρανοίξια  του ιστορικού Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μεγάλη Παναγία), ο οποίος αποκαταστάθηκε και αναστηλώθηκε πρόσφατα.

Τα θυρανοίξια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού, κας Λίνας Μενδώνη.

Τον Δήμαρχο Γρεβενών συνόδευαν οι Αντιδήμαρχοι κκ. Ευαγγελόπουλος Γιάννης, Λέτσιος Κώστας, Σκόδρας Ρήγας και Χαντές Χρήστος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κα Μπαρλαγιάννη Ιφιγένεια, ο Δημοτικός Σύμβουλος ΔΕ Σαμαρίνας, κ. Τσιουτσιούμης Νίκο και ο Πρόεδρος ΤΚ. Σαμαρίνας, Γιάννης Λυγούρας.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την επόμενη μέρα, Παρασκευή 16 Αυγούστου, με την αναβίωση του ξακουστού εθίμου «Τσιάτσος» (Τρανός Χορός), στον προαύλιο χώρο της Μεγάλης Παναγίας, ενώ προηγήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γρεβενών κ.κ.Δαβίδ.

Στις εκδηλώσεις, παραβρέθηκαν επίσης, η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, ο υφυπουργός Εσωτερικών Τομέας Μακεδονίας-Θράκης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο βουλευτής Γρεβενών, Θανάσης Σταυρόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτ.Μακεδονίας, Γιώργος Αμανατίδης, ο Περιφερειάρχης Ηπέιρου, Αλέκος Καχριμάνης ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, Γιάννης Τσακνάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτ. Μακεδονίας, Πασχάλης Χαρούμενος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γρεβενών, Γιώργος Γεωργίτσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και  Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΓ, Αχιλέας Καραμήτρος,  καθώς και πολλοί βουλευτές και δήμαρχοι όμορων περιοχών.

 

Γραφείο τύπου

Δημάρχου Γρεβενών

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.