Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Εορδαία – Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο



Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR

Οριοθετήθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Αυγούστου, σε δασική έκταση, στην περιοχή μεταξύ Κρυόβρυσης και Άρδασσας του Δήμου Εορδαίας, κοντά στην Ιερά Μονή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού .

Από την φωτιά, έχει καεί μεγάλη δασική έκταση δρυός, πουρνάρια και ξηρά χόρτα .

Στο σημείο επιχείρησαν ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις από την Δυτική Μακεδονία και από άλλες περιφέρειες, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας , ενώ για την κατάσβεσή της επιχείρησαν και εναέρια μέσα με ελικόπτερα και 2 canadair .

Αυτή την ώρα, 9πμ, παραμένουν δυνάμεις στο σημείο, όπου διενεργούν περιμετρικά έλεγχο, για τυχόν αναζοπυρώσεις.με 16 υδροφόρα οχήματα και  40 πυροσβέστες και 29 άτομα από το πεζοπόρο τμήμα από την 8η ΕΜΟΔΕ Δυτ. Μακεδονίας & από την 2η ΕΜΟΔΕ Θεσσαλονίκης .

Αξίζει να σημειωθεί ότι, εκτός από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στην πυρκαγιά επιχείρησαν εθελοντές Πυροσβέστες , ο Δήμος Εορδαίας , το Δασαρχείο , η Θηροφυλακή , ο Κυνηγετικός Σύλλογος ,πολίτες , η ΔΕΗ ( δημιουργία αντιπυρικής Ζώνης με τον προωθητήρα της) συνέβαλαν ουσιαστικά στον έλεγχο της πυρκαγιάς η οποία ξεκίνησε από το μοναστήρι Κοσμα Αιτωλού και έφτασε στα όρια της περιοχής Λαμπανίτσα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.