Ανάρτηση Πάρι Κουκουλόπουλου, Βουλευτή Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την πυρκαγιά στην Κρυόβρυση



Απαράδεκτο και άκρως επικίνδυνο πως η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα κοντά στην Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού μεταξύ Άρδασσας και Κρυόβρυσης Εορδαίας, βρήκε τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Δυτικής Μακεδονίας απογυμνωμένες.

Όπως κατήγγειλε το απόγευμα η “Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας”, οκτώ υδροφόρα οχήματα βρίσκονταν ακόμα στην Αττική με τα ανάλογα πληρώματα, ενώ επιπλέον μετακινήθηκαν άλλα τρία για «προληπτική περιπολία στην Αττική». Η Ένωση στηλιτεύει ότι «η κατάσταση με τη μεταφορά δυνάμεων σε άλλες περιοχές χωρίς την ύπαρξη συμβάντων δημιουργεί πρόσθετους κινδύνους για την περιφέρειά μας και μας αφήνει εκτεθειμένους σε πρόσθετους κινδύνους. Φτάνει πια».

Η Κυβέρνηση και ειδικότερα εν προκειμένω ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας πρέπει, επιτέλους, να αντιληφθεί ότι η Δυτική Μακεδονία δεν είναι “παιδί ενός κατώτερου θεού” εν συγκρίσει με την πρωτεύουσα. Η αναγκαία θωράκιση της βαθύτατα τραυματισμένης Αττικής δεν μπορεί να βασίζεται σε άρον – άρον πρόσκαιρα μπαλώματα όπως το καταγγελλόμενο, αφήνοντας αποδυναμωμένη την πολιτική προστασία στην πολύπαθη Δυτική Μακεδονία και μάλιστα στα μέσα Αυγούστου. Εκτός κι αν στην Κυβέρνηση πιστεύουν ότι η περιφέρειά μας με κάποιο “μαγικό” τρόπο αυτοπροστατεύεται και γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο πως την είχαν εξαιρέσει το Μάιο από την πρόσκληση χρηματοδότησης για αντιπυρικές ζώνες.

Ευγνωμοσύνη σε όλους όσοι έσπευσαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, που αυτή τη στιγμή φαίνεται ελεγχόμενη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.