Σοβαρές παραλείψεις στην πισίνα της κατασκήνωσης που πνίγηκε η 8χρονη -«Λένε ψέματα», ξεσπά ο παππούς της



Σοβαρές παραλείψεις στην πισίνα της κατασκήνωσης που πνίγηκε η 8χρονη -«Λένε ψέματα», ξεσπά ο παππούς της

Συγκλονισμένη είναι η ελληνική κοινωνία με τον θάνατο του 8χρονου κοριτσιού που πνίγηκε σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική, ενώ πολλά ερωτήματα για την τραγωδία παραμένουν αναπάντητα. Για τον πνιγμό του 8χρονου κοριτσιού στην πισίνα της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική, υπάρχουν πολλές παρατυπίες και κενά στον τρόπο που λειτουργούσαν οι δύο πισίνες με αποτέλεσμα να γίνει ανάκληση λειτουργίας. Μετά το έκτακτο συμβούλιο του Δήμου Κασσάνδρας, οι δύο πισίνες της κατασκήνωσης έβαλαν «λουκέτο». Είχαν στα χέρια τους την αυτοψία του διορισμένου πραγματογνώμονα που έγινε με εντολή του Εισαγγελέα Χαλκιδικής. Όπως διαπιστώθηκε, έχουν αλλάξει τα δεδομένα βάσει των οποίων είχαν εκδοθεί το 2022. Σε μία από τις πισίνες, ένα μέρος της περίφραξης δεν ήταν όπως προβλέπεται σε οριοθετημένο και ασφαλή χώρο για τα παιδιά ενώ στη δεύτερη πισίνα, δεν υπήρχε ο απαραίτητος εξοπλισμός.

Ειδικότερα διαπιστώθηκε ότι:  

Δεν είχε οριστεί υπεύθυνος για τη λειτουργία της πισίνας
Δεν υπήρχαν σωσίβια και κοντάρι
Δεν υπήρχαν σημάνσεις για το βάθος
Με προδιαγραφές ενηλίκων η μοιραία πισίνα

Σύμφωνα με το Star, στα χαρτιά εμφανιζόταν ως υπεύθυνος λειτουργίας πισίνας, υπάλληλος που δεν έχει προσληφθεί το 2024. Η περίφραξη γύρω από την πισίνα που έγινε το κακό, δεν ήταν επαρκής. Ένα τμήμα της έχει κατασκευαστεί με θάμνους αντί για κάγκελα ύψους 1,20 μ. όπως είναι το σωστό, ενώ υπήρχαν και άλλα κενά που σημαίνει ότι ήταν δυνατή η πρόσβαση από μικρά παιδιά.  Στην δεύτερη πισίνα, δεν υπήρχαν σωσίβια αλλά και το απαιτούμενο κοντάρι και δεν υπήρχε η σήμανση για τα βάθη της. Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, η πισίνα που πνίγηκε το κοριτσάκι είχε μέγιστο βάθος που έφθανε έως τα 2.40 μέτρα. Η κλίση της ξεκινούσε από τα 90 εκατοστά. Επρόκειτο δηλαδή για πισίνα που ήταν για ενήλικες και όχι για παιδιά δημοτικού. Στις μικρές ηλικίες οι πισίνες θα έπρεπε να έχουν βάθος το πολύ 45 εκατοστά.

Χαλκιδική: Η 8χρονη φέρεται να πνίγηκε στην πισίνα ενώ κολυμπούσε με άλλα παιδάκια
Όπως αποκάλυψε ο ANT1, η 8χρονη φαίνεται πως πνίγηκε την ώρα που στην πισίνα κολυμπούσαν και άλλα παιδάκια, ενώ στον χώρο υπήρχε η ναυαγοσώστρια και η ομαδάρχισσα. Η μικρή Αγγελική είχε πάει στην κατασκήνωση μαζί με την αδελφή της. Τα δύο κοριτσάκια μπήκαν μαζί στην πισίνα όπως και άλλοι κατασκηνωτές. Δυστυχώς η 8χρονη φαίνεται πως δεν βγήκε ποτέ από το νερό, καθώς η αδελφή της, δεν την είδε μετά ούτε στην τραπεζαρία για φαγητό, ούτε στους κοιτώνες. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, το στομάχι του παιδιού ήταν άδειο, που σημαίνει ότι δεν έκατσε για μεσημεριανό μαζί με τους υπόλοιπους, ενισχύοντας το σενάριο αυτό. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ όταν έκαναν προσπάθειες ανάνηψης, διαπίστωσαν πως υπήρχαν υπολείμματα τροφής, η οποία κατά πάσα πιθανότητα ήταν το πρωινό.

Ξεσπά ο παππούς της 8χρονης: «Λένε ψέματα»
Ο παππούς του αδικοχαμένου κοριτσιού, μιλώντας στο Star, ξέσπασε καθώς υποστηρίζει πως το παιδί ήταν για πολύ ώρα στην πισίνα χωρίς να το δει κανείς, ενώ η αδερφή της την έψαχνε για αρκετή ώρα. «Πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί. Ακόμα δεν έχουμε καμία ενημέρωση, απολύτως καμία. Καμία ενημέρωση, κανένα ενδιαφέρον αν και να το βράσω το ενδιαφέρον τους», είπε χαρακτηριστικά. Ο παππούς του κοριτσιού πήγε το πρωί της Τετάρτης (14/8) στο ΑΤ Κασσάνδρας όπου έμαθε ότι η 19χρονη ομαδάρχισσα ισχυρίζεται ότι το παιδί ήταν στην τραπεζαρία και ανακάλυψαν ότι έλειπε όταν έγινε η καταμέτρηση στο σπιτάκι που έμεναν.

Σύμφωνα με το Star, η ναυογοσώστρια ισχυρίστηκε ότι στις 13:15 το μεσημέρι της Παρασκευής δεν ήταν κανείς στην πισίνα. «Το παιδί μας μπορεί να ήταν πνιγμένο κάτω και να μην το είδε. Αυτή την υποψία έχω. Γιατί η αδερφή της, είναι μεγαλύτερη, ήταν μαζί. Η αδερφή της την έψαχνε αρκετή ώρα. Και τα άλλα τα παιδιά δυσανασχέτησαν και λένε ”πρέπει να βρούμε την Αγγελικούλα. Χάθηκε η Αγγελική”», είπε ο παππούς του κοριτσιού. «Ούτε στην τραπεζαρία ήταν που ισχυρίζονται. Δεν πήγε ποτέ για φαγητό. Όλα όσα ισχυρίζονται είναι ψεύδη, για να καλύψουν τον εαυτό τους. Θα βγουν στην επιφάνεια όλα», πρόσθεσε ο παππούς της 8χρονης.

www.alphafreepress.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.