“ΕΛΠΙΔΑ” – Γιώργος Χριστοφορίδης: Ετοιμότητα και κόστος εργασιών συντήρησης μηχανήματων έργου της Π.Ε. Κοζάνης



Στην 33η Συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής ήρθε ως θέμα η έγκριση δαπάνης 34.656,00 ευρώ για το έργο συντήρησης του μηχανολογικού εξοπλισμού της ΠΕ Κοζάνης.

Το εν λόγω θέμα το καταψηφίσαμε καθώς κρίναμε ότι το κόστος συντήρησης που προτάθηκε ήταν ιδιαίτερα υψηλό.

Το έργο θα δοθεί με απευθείας ανάθεση.

Οι μέχρι τώρα απαντήσεις δεν μας ικανοποιούν και για το λόγο αυτό καταθέσαμε την Επερώτηση που ακολουθεί.

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,

Στην 33η Συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Π.Δ.Μ, το 6ο εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα αφορούσε στην έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 34.656,00 ευρώ για την «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΧ/ΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Δ.Τ.Υ. ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ».

Το εν λόγω θέμα το καταψηφίσαμε, για τους λόγους που παρακάτω αναλύουμε.

Διαχρονικά τονίζουμε την αναγκαιότητα, τα μηχανήματα – οχήματα με τους χειριστές τους, να είναι σε ετοιμότητα, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών – ειδικά τώρα εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, αλλά και για το σύνολο των εργασιών της ΠΕ, όπως τη συντήρηση και τις διανοίξεις δρόμων, τους καθαρισμούς πρανών δρόμων από θαμνώδη βλάστηση, τη διαμόρφωση εδάφους, τον αποχιονισμό κτλ.

Η μη λειτουργία των μηχανημάτων, αφήνει αναξιοποίητο το έμπειρο προσωπικό της ΠΕ και επιφέρει πρόσθετο κόστος για εργολαβίες και ενοικιάσεις μηχανημάτων, επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό της ΠΕ, που διαφορετικά θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει άλλα έργα.

Στο πλαίσιο αυτό, υπερψηφίζουμε κάθε φορά τα εν λόγω θέματα και συμφωνούμε προφανώς με την αναγκαιότητα της συντήρησης τους και στο πλαίσιο του έργου που εισηγηθήκατε. Εκφράσαμε όμως τις επιφυλάξεις μας ως προς το κόστος που προτάθηκε και ζητήσαμε την τεκμηρίωση του.

Το συγκεκριμένο θέμα ήρθε άλλες δύο φορές προς συζήτηση στις 17-06-2024 (ΑΔΑ:93ΨΒ7ΛΨ-Η54) και στις 08-07-2024 (ΑΔΑ: 69Ψ37ΛΨ-9ΓΓ) , όπου αποσύρθηκε και τις δύο φορές για περισσότερες διευκρινήσεις από την υπηρεσία επειδή δεν παίρναμε απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα που θέταμε.

Με βάση τα παραπάνω, καθώς το έργο όπως εκτιμούμε, πρόκειται να δοθεί με απευθείας ανάθεση, καταθέτουμε την παρούσα ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ κατ΄ εφαρμογή του Κανονισμού Λειτουργίας του ΠΣ άρθρο 16 παρ1 και ζητούμε να γνωρίζουμε:

  1. Πόσα μηχανήματα είναι σε καθημερινή λειτουργία;
  2. Πόσα μηχανήματα και πόσο χρονικό διάστημα παραμένουν εκτός λειτουργίας;
  3. Πως έγινε η διαδικασία των δύο προσφορών και προέκυψε το κόστος εργασιών;
  4. Γιατί δεν τηρήθηκε η πάγια τακτική των τριών προσφορών;

 

Με εκτίμηση

Γιώργος Χριστοφορίδης

Περιφερειακός Σύμβουλος

Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.