Δ.ΕΠ.Ε.ΠΟ.Κ. : Αλαζονεία, έπαρση και αποποίηση ευθυνών από τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη



Σε πρόσφατο δελτίο τύπου του Δήμου Κοζάνης σχετικά με τη Δ.ΕΠ.Ε.ΠΟ.Κ.  η Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη καταφεύγει, στη συνήθη γι’ αυτήν πρακτική, της γενικής και αόριστης κριτικής στο παρελθόν τσουβαλιάζοντας τους πάντες ως υπεύθυνους, με την ίδια να παίζει τον ρόλο του σωτήρα!  Ειδικά όμως για την  περίοδο 2014-2019, αν πραγματικά επιθυμεί να ενημερωθεί σχετικά με τη  Δ.ΕΠ.ΕΠΟ.Κ., δεν έχει πάρα να απευθυνθεί στον νυν Αντιδήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη που συμμετείχε σε όλες τις σχετικές συνεδριάσεις, ως μέλος της τότε Δημοτικής Αρχής, και  ξέρει από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που προέκυψαν σχετικά με την Δ.ΕΠ.Ε.ΠΟ.Κ.  και με ποιον τρόπο αντιμετωπίστηκαν.

Η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» ασκώντας διοίκηση στον Δήμο Κοζάνης την πενταετία 2014-2019 ενημέρωσε αναλυτικά τους πολίτες για το τι παραλήφθηκε και τι παραδόθηκε σχετικά με την Δ.ΕΠ.Ε.ΠΟ.Κ. . Λήφθηκε τότε η δύσκολη απόφαση να τεθεί  η εταιρεία σε «αδράνεια» και να μεταφερθεί  το προσωπικό στον Δήμο προκειμένου να μην δημιουργούνται νέα χρέη, ενώ δρομολογήθηκε και η επίλυση της διένεξης Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και Δ.ΕΠ.Ε.ΠΟ.Κ. με το από 31-5-2019 συμφωνητικό πάνω στο οποίο στηρίζεται η δήθεν εξυγίανση που πέτυχε η Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη.

Προτού ο κ. Δήμαρχος όμως αποδώσει στην αντιπολίτευση όλες τις ευθύνες καλό είναι να λάβει υπόψη ότι, όλες οι βασικές αποφάσεις που οδήγησαν την Δ.ΕΠ.Ε.ΠΟ.Κ.  σε τραγικά οικονομικά αδιέξοδα λήφθηκαν την περίοδο που ήταν Δημοτικός Σύμβουλος και στέλεχος της τότε Δημοτικής Αρχής, όπως και η ειδική συνεργάτιδά του κ. Μπουμπόναρη, επομένως θα του προτείναμε να είναι πιο προσεκτικός, αφού έχει και ο ίδιος μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τα αδιέξοδα της.

Η Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη μας έχει συνηθίσει στην παρελκυστική τακτική της μετάθεσης των ευθυνών στο παρελθόν, αυτή όμως η συμπεριφορά υποδηλώνει άγνοια, αδυναμία, ανεπάρκεια ή και τα τρία μαζί. Σε κάθε όμως περίπτωση αυτή η επιλογή δεν  αποτελεί συνταγή για την ορθή αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου.

Τέλος, εάν πραγματικά η Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη επιθυμεί την πλήρη ενημέρωση των πολιτών του Δήμου Κοζάνης σχετικά με την Δ.ΕΠ.Ε.ΠΟ.Κ.  προτείνουμε να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο έτσι ώστε νηφάλια και με παράθεση όλων των στοιχείων να διαπιστωθούν τα δεδομένα και να παρουσιαστεί το σχέδιο της δημοτικής αρχής για το μέλλον της ΔΕΠΕΠΟΚ. Εκτός και εάν δεν υπάρχει κανένα σχέδιο, όπως σε πολλά σοβαρά ζητήματα του Δήμου Κοζάνης.

 

Κοζάνη 14/08/2024

Για την Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.