Για τους τακτικισμούς του προέδρου του ΔΣ της ΔΕΥΑ Εορδαίας



Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας θα απέχουμε από τη σημερινή (14-8-2024) συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΕ καθώς δεν έχουμε ενημερωθεί εγκαίρως για τα θέματα τις εισηγήσεις αναλυτικά και το περιεχόμενο της συνεδρίασης. Όπως είναι γνωστό και συμβαίνει σε όλους τους οργανισμούς, συμβούλια, όργανα κλπ τα θέματα και οι εισηγήσεις των συνεδριάσεων, κατατίθενται στα μέλη του ΔΣ τουλάχιστον τρεις εργάσιμες μέρες νωρίτερα προκειμένου να υπάρχει ο ανάλογος χρόνος μελέτης και ενημέρωσης και να είναι σε θέση τα μέλη να πάρουν την κατάλληλη απόφαση.

Με την τακτική του να μην αποστέλλει τα θέματα και τις εισηγήσεις εγκαίρως ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Τσεχελίδης Δημήτρης, ουσιαστικά προσπαθεί να φέρνει προ τετελεσμένων αποτελεσμάτων και αποφάσεων το ΔΣ με αστήριχτες δικαιολογίες, περί έλλειψης χρόνου, προθεσμιών κλπ. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό το γεγονός, ωστόσο αντιμετωπιζόταν με την αποφασιστική στάση των εκπροσώπων της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Αυτή τη φορά όμως με μια πρόσκληση «μυστήριο» χωρίς θέμα, χωρίς περιεχόμενο ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Δείχνει την πλήρη απαξίωση του απέναντι σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. και πρωτίστως στο λαό της Εορδαίας που πρέπει να ενημερώνεται για όλα όσα τον αφορούν.

Στην πραγματικότητα αποκαλύπτονται οι πολιτικές επιλογές που έχει κάνει η δημοτική αρχή  και εκφράζονται όλο αυτό το διάστημα μέσα από όλα όσα ζουν οι κάτοικοι με τα προβλήματα υδροδότησης της πόλης και των χωριών. Η ΔΕΥΑΕ έχει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της που δεν μπορούν να κρύβονται με λειτουργίες fast-track.

Είναι τελικά συνεπής και απόλυτα συμβατή αυτή η στάση τους με την αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων αλλά και των κυβερνήσεων που επιδιώκουν το νερό από δημόσιο αγαθό, να το μετατρέψουν σε επιχειρηματικό πόρο για μεγαλοεπενδυτές. Με τις κινήσεις που κάνουν για μικρά και μεγάλα θέματα αποδεικνύουν καθημερινά ότι κινούνται στην γραμμή αυτή.

Αναρωτιόμαστε: ο κύριος Δήμαρχος Π. Πλακεντάς εγκρίνει αυτή την τακτική; Είναι μέσα στην πρακτική ορθής διοίκησης των δημοτικών επιχειρήσεων η αποφυγή ενημέρωσης, συζήτησης και τελικά διαφάνειας;

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της  Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας

Στο ΔΣ της ΔΕΥΑΕ

Μωυσιάδης Γιάννης

Παπαδόπουλος Δημήτρης

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.