Ολυμπιακοί Αγώνες: Έσβησε η φλόγα στο Παρίσι με την Ελλάδα να έχει την τιμητική της – Όλα όσα έγιναν στην τελετή λήξης



Ο «χρυσός εξερευνητής», η ελληνική σημαία και ο εθνικός μας ύμνος. Το Παρίσι παρέδωσε την σκυτάλη στο Λος Άντζελες και η αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 ξεκίνησε ήδη. 

Οι 33οι Ολυμπιακοί Αγώνες πέρασαν στην ιστορία με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. Σε μια φαντασμαγορική Τελετή Λήξης, με φόρο τιμής στην Ελλάδα, έπεσε η αυλαία στο Παρίσι και δόθηκε η σκυτάλη στο Λος Άντζελες για το 2028.

Το σόου στο Stade de France ξεκίνησε με την είσοδο του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, και του προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, ακούστηκε ο ύμνος της Γαλλίας, η περίφημη Μασσαλιώτιδα, ενώ υψώθηκε και η γαλλική σημαία.

Ενώ η Τελετή Έναρξης (26/7) έγινε -για πρώτη φορά στην ιστορία- εκτός σταδίου, κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα με τη ναυτική παρέλαση των αθλητών, η Τελετή Λήξης ο βράδυ της Κυριακής (11/8) επέστρεψε παραδοσιακά σε στάδιο.

Η είσοδος Πλατανιώτη και Καραλή

Η Τελετή  ξεκίνησε στις 22:00 -και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη 01:00- με την «επιστροφή» των αθλητών στο στάδιο, με την ελληνική ομάδα -παραδοσιακά- να μπαίνει πρώτη με σημαιοφόρους την Ευαγγελία Πλατανιώτη και τον Μανώλη Καραλή.

Συνολικά 206 σημαιοφόροι των συμμετεχόντων Ολυμπιακών αποστολών και εκείνοι της Ολυμπιακής ομάδας προσφύγων, εισήλθαν  με τη σειρά τους στο στάδιο, παρελαύνοντας σε μια σκηνή που συμβολικά αναπαριστά έναν…επίπεδο κύκλο. Εννέα χιλιάδες αθλητές και συνοδοί βρέθηκαν στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου, ως πρωταγωνιστές του προγράμματος.

Ο βωμός έσβησε μόλις ο Μαρσάν πήρε το φανάρι με την Ολυμπιακή Φλόγα

Ο Λεόν Μαρσάν, ο «βασιλιάς» της κολύμβησης στο Παρίσι 2024, με πέντε μετάλλια, τέσσερα εκ των οποίων χρυσά, ήταν εκείνος που ανέλαβε να μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στο στάδιο από την καρδιά του Λούβρου.

Μόλις ο Γάλλος κολυμβητής πήρε στα χέρια του το φανάρι με την Ολυμπιακή Φλόγα  το αερόστατο-βωμός σταμάτησε να λάμπει, μέχρι να  λάμψει ξανά για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες (28 Αυγούστου – 8 Σεπτεμβρί ου).

Ο «χρυσός εξερευνητής», η ελληνική σημαία και ο εθνικός μας ύμνος

Το στάδιο βυθίστηκε στο σκοτάδι για την έναρξη της παράστασης, με τους θεατές να «μεταφέρονται» σε έναν άλλο κόσμο, με πρωταγωνιστή χαρακτήρα τον «χρυσό εξερευνητή».

Κατεβαίνοντας από την οροφή του σταδίου του παραδόθηκε η ελληνική σημαία υπό το άκουσμα του εθνικού μας ύμνου.

«Καθώς η αρχαία Ελλάδα ήταν ένας χώρος ανακάλυψης για τον Πιερ ντε Κουμπερντέν  και τους συνεργάτες του όταν ανακάλυψε και αναβίωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έτσι γεννήθηκε η ιστορία μας, ο χαρακτήρας μας βοήθησε άλλους εξερευνητές να ξυπνήσουν τα απομεινάρια των Αγώνων και να τα ξαναχτίσουν, γιατί μια μέρα η ανθρωπότητα δημιούργησε αυτό το μνημείο και αξίζει να συνεχίσουμε να το κρατάμε ζωντανό. Τότε εμφανίστηκε ο τίτλος της τελετής: Ρεκόρ, με την τιμητική έννοια των αθλητικών κατορθωμάτων», ανάφεραν οι διοργανωτές.

Όλα αυτά πριν αποκαλυφθεί το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης.

Ακολούθησε ένα μεγάλο πάρτι με τoυς Καβίνσκι, Φοίνιξ και Ανζέλ, οι ομιλίες των Τόνι Εστανγκέ και Τόμας Μπαχ, η ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και η παράδοση συμβολικά της Ολυμπιακής Σημαία στο Λος Άντζελες για τους Αγώνες  του 2028.

www.in.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Ολυμπιακοί Αγώνες: Έσβησε η φλόγα στο Παρίσι με την Ελλάδα να έχει την τιμητική της – Όλα όσα έγιναν στην τελετή λήξης

  1. Οι 33οι Ολυμπιακοί Αγώνες πέρασαν στην ιστορία

    Καὶ κάπως ἔτσι οἱ νεοεποχίτες τοῦ Παρισιοῦ ἐκτροχιάστηκαν καὶ ἔγιναν περίγελος ὅλης τῆς ὑφηλίου.
    Στὸ κέντρο τοῦ τραπεζιοῦ τοῦ παγανιστικοῦ «δείπνου», ἀναπαριστοῦσε τὸν Χριστὸ μιὰ εὐτραφὴς «queer» λεσβία ἑβραϊκῆς καταγωγῆς, ποὺ δηλώνει dj καὶ ΛΟΑΤΚΙ+ ἀκτιβίστρια.

  2. …………. όσα έγιναν στην τελετή λήξης”………….

    Παγανιστική αποκρυπτογράφηση της τελετής λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων
    12.08.2024 • BreakNews
    Το μήνυμα που θέλησαν να περάσουν οι διοργανωτές ήταν: ο Σατανάς θα βασιλεύσει και το γιορτάζουμε.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.