Γρεβενά: Ένα τραγούδι για τον Μίλτο Τεντόγλου



Ο Μίλτος Τεντόγλου, «πέταξε» και κατέκτησε το 1ο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, κάνοντας το 2/2 για τον ίδιο, αφού είχε προηγηθεί το χρυσό στο Τόκιο. Έγινε έτσι ο πρώτος Έλληνας με δυο συνεχόμενα χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κάτι που μόνο ο θρυλικός Καρλ Λιούις είχε πετύχει.

Ο Τεντόγλου σε μικρή ηλικία είχε χόμπι το παρκούρ, κάτι που φαίνεται τον βοήθησε στην μετέπειτα καριέρα του. Εκεί τον ανακάλυψε ο πρώτος προπονητής του ο δάσκαλος Βαγγέλης Παπανίκος. Στα 15 του χρόνια ξεκίνησε τον στίβο, μια κίνηση η οποία θα του αλλάξει τη ζωή. Ωστόσο η καριέρα του απογειώθηκε, όταν πήρε την απόφαση να συνεργαστεί με τον κορυφαίο προπονητή στα άλματα, Γιώργο Πομάσκι, με τους δυο τους να έχουν συνθέσει το απόλυτο δίδυμο.

Γεμάτη ήταν χθες από νωρίς η κεντρική πλατεία των Γρεβενών, καθώς είχε στηθεί γιγαντοοθόνη για να παρακολουθήσουν οι κάτοικοι τον Μίλτο Τεντόγλου στον τελικό του μήκους. Μικροί και μεγάλοι πανηγύρισαν ξέφρενα στα Γρεβενά, την πόλη καταγωγής του χρυσού μας Ολυμπιονίκη.

Ο συντοπίτης του Στέργιος Πουρνάρας, μουσικός και εκπαιδευτικός, μελοποίησε ένα τραγούδι με τον τίτλο “Γρεβενά” που έγραψε συνάδελφός του εκπαιδευτικός πριν από δύο χρόνια για τις επιτυχίες και το χαρακτήρα του Μ. Τεντ όγλου.

www.ertnews.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Γρεβενά: Ένα τραγούδι για τον Μίλτο Τεντόγλου

  1. Στο αποξηραμένο τοπίο της Ελλάδας,
    σαν άλλος ποσειδώνας, χτύπησες τη γης με
    τα μετάλλια σου κικ άρχισε να καρπίζει
    απ αρχής και να ομορφαίνει

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.