Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή σε Νεστόριο & Σιάτιστα -Δείτε τις φωτογραφίες



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ μπροστά στο 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή στην πλατεία του πάνω Νεστορίου με καθολική συμμετοχή των κατοίκων του χωριού και των οικογενειών τους.
Η μαζική συμμετοχή εκφράζει την αναγνώριση προς το ΚΚΕ και την ΚΝΕ , στην αδιάκοπή προσπάθεια που γίνεται για την ανάδειξη της ιστορίας της περιοχής και της προσφοράς του λαού του Νεστόριου στους αγώνες της περιόδου 1941 – 1949.

Πραγματοποιήθηκε ομιλία από την Σιδοπούλου Ζωή , στέλεχος της ΚΝΕ όπου μεταξύ άλλων τόνισε :

« Εδώ που πραγματοποιούμε σήμερα το 50 Φεστιβάλ της ΚΝΕ – Οδηγητή το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουν συμβάλλει καθοριστικά στο να αναδειχτεί η ιστορική προσφορά του λαού του Νεστορίου στους αγώνες για την λευτεριά, στους αγώνες για την κατάργηση της αδικίας. Το Μουσείο- Μνημείο στο χωρίο, το νοσοκομείο στο Γράμμο, που φτιάχτηκαν και αναδείχτηκαν από την ΚΕ του ΚΚΕ με την συμβολή δεκάδων μελών και στελεχών του Κόμματος και της ΚΝΕ αλλά και με την προσφορά των κατοίκων του χωριού, μας γεμίζουν υπερηφάνεια και δύναμη για τους αγώνες που δίνουμε στο σήμερα. 

Δεν είναι τυχαίο πως χιλιάδες άνθρωποι από κάθε γωνιά της Γης έρχονται να επισκεφτούν το Μουσείο του ΚΚΕ στο χωριό, στέκονται με δέος στην Νοσοκομειούπολη του ΔΣΕ στο Γράμμο όταν αντικρίζουν τη δημιούργησαν οι σύντροφοι μας εκεί το 1948. 

Ο αγώνας του λαού του Νεστορίου μέσα απο το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ, τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας έχει αφήσει ισχυρό αποτύπωμα, αποτελεί για εμάς ιστορική  ιερή παρακαταθήκη. Δεν θα μπορούσε να μην είναι αναπόσπαστο κομμάτι των εκδηλώσεων του 50ου Φεστιβάλ η προσφορά των απλών ανθρώπων του Νεστορίου που πριν από χρόνια έδωσαν και την ζωή τους για μια καλύτερη ζωή.» 

Στην συνέχεια ακολούθησε γλέντι με τον Κώστα Αντάρα και τον Γιώργο Τίγκα όπου ξεσήκωσαν την πλατεία του χωριού.

 

Ταυτόχρονα με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στην Σιάτιστα την Πέμπτη 1 Αυγούστου στην πλατεία Γεράνεια εκεί όπου το 1976 είχε πραγματοποιηθεί το 2ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή.

Τις εκδηλώσεις του  50ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή άνοιξε ο Κυριάκος Μπαντόλας με τους Croosstheline με ροκ τραγούδια.

Την ομιλία στην εκδήλωση έκανε ο Χρήστος Ορφανίδης μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ όπου μεταξύ άλλων στάθηκε στο διαχρονικό πέρασμα του Φεστιβάλ της ΚΝΕ – Οδηγητή από την Σιάτιστα. Στην ομιλία του επίσης κάλεσε το λαό της Σιάτιστας να συστρατευτεί στο πλευρό του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ώστε να παραδοθεί ο φυσικός πλούτος της περιοχής στους μονοπωλιακούς ομίλους, να αναπτυχθεί μαζικός αγώνας ενάντια στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στον Μπούρινο.

Η εκδήλωση έκλεισε με λαϊκά ρεμπέτικα τραγούδια με τους Κώστα Αντάρα και Νίκο Αδαμόπουλο

Όλοι οι συμμετέχοντες στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της προφεστιβαλικής εκδήλωσης, όπως και σε όλο το ταξίδι του Φεστιβάλ στην Σιάτιστα όλα τα χρόνια πλαισιώνεται από νέους μουσικούς της Σιάτιστας που υπήρξαν μαθητές του Μουσικού Σχολείου.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.