Ο Σύλλογος Γρεβενιωτών Κοζάνης ‘Ο ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ’στο 1ο εργαστήρι λιθοδομής στο Κυπαρρίσσι Γρεβενών



Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης ο ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ συμμετείχε την Κυριακή στις 4/8/2024 στο 1ο εργαστήρι λιθοδομής (παραδοσιακής δόμησης με πέτρα) που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίου 1-5 Αυγούστου υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας και του Δήμου Γρεβενών. Το εργαστήρι αυτό απευθυνόταν κυρίως σε νέους τεχνίτες και φοιτητές σχολών και υλοποιήθηκε με την επιστημονική επιμέλεια του καθηγητή Κ. Κατάκαλου και του πρωτομάστορα αναστήλωσης της γέφυρας της Πλάκας Θανάση Πόραβου.

Οι Γρεβενιώτες Κοζάνης συμμετείχαν στο δρώμενο του ξεπροβοδίσματος και του αποχωρισμού μαστόρων και εργατών από τις οικογένειές τους (προς αναζήτησης εργασίας σε άλλες περιοχές) που ξεκίνησε από την πλατεία του χωριού μέχρι τη ράχη των δακρύων (τοποθεσία στην άκρη του χωριού), καθώς και στο γλέντι που ακολούθησε όπου παρουσίασαν γρεβενιώτικα παραδοσιακά τραγούδια και χορούς.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου συγχαίρει και ευχαριστεί τους διοργανωτές και κυρίως τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κυπαρισσίου Φώτη Δημόπουλο και την Γραμματέα Ζωή Καρανίκου κυρίως για την άψογη διοργάνωση των δράσεων στο 1ο εργαστήρι λιθοδομής καθώς και για την φιλοξενία που παρείχαν στα μέλη του χορευτικού.

Ο Πρόεδρος Λότσιος Αθανάσιος

Ο Γ. Γραμματέας Ντάγκας Νικόλαος

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.