Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας: Να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα υδροδότησης της Άρδασσας



Για μια ακόμη φορά και εν μέσω καλοκαιριού η δημοτική κοινότητα Άρδασσας παραμένει χωρίς νερό. Εδώ και δυο μέρες έχει κοπεί η υδροδότηση λόγω βλάβης στην γεώτρηση του χωριού, γεγονός που είχε συμβεί πριν από λίγο καιρό ξανά και είχε προκαλέσει την αγανάκτηση των κατοίκων. Δεν μας ικανοποιούν οι «δεσμεύσεις» ότι η βλάβη θα αποκατασταθεί σε 1-2 μέρες καθώς έχουμε το κακό προηγούμενο του Περδίκκα που έμεινε πολύ περισσότερες χωρίς πόσιμο νερό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση είχε φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας και η απάντηση που δόθηκε από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΕ ήταν ότι το πρόβλημα θα λυθεί με τη επιδιόρθωση της γεώτρησης και την λειτουργία νέας. Το πρόβλημα προφανώς δεν λύθηκε.

Το θέμα τέθηκε και στο ΔΣ της ΔΕΥΑΕ που οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης έθεσαν το ζήτημα και η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχει ούτε το προσωπικό, ούτε οι πόροι για να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες.

Αποδεικνύεται έτσι ότι οι δήμοι που λειτουργούν με σχέσεις κόστους-οφέλους δεν βάζουν σαν προτεραιότητα τις λαϊκές ανάγκες, την προετοιμασία υποδομών για όταν προκύπτουν τέτοια προβλήματα, αλλά λόγων ελλείψεων πόρων και προσωπικού τις αφήνουν στο έλεος της τύχης. Ποιες είναι οι προτεραιότητες μιας δημοτικής αρχής αν όχι οι βασικές ανάγκες των κατοίκων;

Καλούμε τον δήμο Εορδαίας να δώσει ΑΜΕΣΗ λύση ενόψει των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην δημοτική κοινότητα Άρδασσας και να δρομολογήσει βιώσιμη λύση στο πρόβλημα με ένα σχεδιασμό που βάζει πρώτα από όλα τις ανάγκες του λαού.

Λαϊκή Συσπείρωση

5-8-2024

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.