Αστυνομικοί με ποδήλατα περιπολούν και φέτος τη θερινή περίοδο ενισχύοντας την αστυνόμευση της τουριστικής ζώνης της πόλης της Καστοριάς



Στόχος είναι η άμεση διαχείριση ήπιων περιστατικών αστυνομικής φύσης,καθώς και η αναβαθμισμένη εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών

Για ακόμη μια χρονιά επιλεγμένο αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, στελεχώνει το θεσμό της αστυνόμευσης με τη χρήση ποδηλάτων, ενισχύοντας την ήπια, εμφανή και προληπτική αστυνόμευση της τουριστικής ζώνης της πόλης της Καστοριάς.

Οι αστυνομικοί ποδηλάτες περιπολούν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, προσφέροντας υπηρεσίες και πληροφορίες στους επισκέπτες της, καθώς διαχειρίζονται άμεσα ήπια περιστατικά αστυνομικής φύσεως.

Εκπαιδευμένοι αστυνομικοί πλήρως εξοπλισμένοι και γνώστες ξένων γλωσσών, καλύπτουν τις ανάγκες των περιπολιών, της προστασίας και της παροχής συνδρομής στους πολίτες, φτάνοντας άμεσα στο τόπο στον οποίο παρουσιάζεται ανάγκη.

Ειδικότερα, προβαίνουν σε ελέγχους ατόμων, ξενοδοχείων, τουριστικών και λοιπόν καταστημάτων, τουριστικών λεωφορείων και οχημάτων, ενώ παρέχουν συνδρομή σε άλλες υπηρεσίες της Αστυνομίας ή άλλους Φορείς.

Η συγκεκριμένη αστυνόμευση εντάσσεται στο γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, στοχεύοντας στην αναβαθμισμένη και ταχύτερη εξυπηρέτηση τόσο των πολιτών, όσο και των επισκεπτών της πόλης της Καστοριάς, ενώ ενισχύεται η εμφανής αστυνομική παρουσία και δράση, με αποτέλεσμα την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.