Εξιχνιάσθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης 7 διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, με λεία πάνω από 20.000€



Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν -5- μέλη της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής ομάδας με σκοπό την τέλεση διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών από δύο ή περισσότερα άτομα, ενεργώντας κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση

 Οι ανωτέρω είχαν αφαιρέσει χρηματικά ποσά, χρυσαφικά και διάφορα τιμαλφή αξίας άνω των -20.150- ευρώ

Συνεχιζόμενης της αστυνομικής έρευνας, σχετικά με τη δράση της εγκληματικής ομάδας, -4- μέλη της οποίας είχαν συλληφθεί την 23-04-2023 για -3- διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σε οικίες στην πόλη της Κοζάνης (σχετικό το από 24-04-2023 Δελτίο Τύπου ) και την εξιχνίαση απόπειρας κλοπής οικίας στην πόλη της Πτολεμαΐδας (σχετικό το από 27-04-2023 Δελτίο Τύπου), εξιχνιάσθηκαν ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, ακόμη -7- διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 31 Μαρτίου έως 22 Απριλίου του έτους 2023, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιήθηκαν μετά από ενδελεχή έρευνα, αξιολόγηση και αξιοποίηση ερευνητικών στοιχείων και δεδομένων των προαναφερόμενων αστυνομικών, τα στοιχεία -5- ημεδαπών, ηλικίας 23,25,32, 41 και 53 ετών, μέλη της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής ομάδας με σκοπό την τέλεση διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών από δύο ή περισσότερα άτομα, ενεργώντας κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης (modus operandi) των ανωτέρω εξακριβώθηκε ότι, αφού παραβίαζαν είτε με χρήση διαρρηκτικών εργαλείων τις κύριες εισόδους ή παράθυρα οικιών, είτε με θραύση υαλοπινάκων εισέρχονταν στο εσωτερικό τους, αφαιρώντας από αυτές κοσμήματα, χρυσαφικά, διάφορα τιμαλφή και χρηματικά ποσά, με σκοπό το οικονομικό όφελος.

Συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα από 31 Μαρτίου έως 22 Απριλίου 2023 οι προαναφερόμενοι αφού επέλεξαν τις οικίες που θα διέπρατταν τις κλοπές, στη συνέχεια τις παραβίασαν και αφαίρεσαν διάφορα τιμαλφή, κοσμήματα, χρυσαφικά και χρηματικά ποσά από οικίες -2- στην πόλη του Βόλου, -2- στον Αλμυρό Βόλου, -1- στο Βελεστίνο Βόλου και -1- στην πόλη της Λάρισας. Επίσης, από -1- οικία στην πόλη της Καρδίτσας δεν κατάφεραν να αφαιρέσουν κάτι, πλην όμως προκάλεσαν φθορές σε αυτή, αξίας περίπου -800- ευρώ.

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων κοσμημάτων και χρηματικών ποσών από τις προαναφερόμενες οικίες (σε περιοχές της Θεσσαλίας) είναι άνω των -20.150- ευρώ.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.