Αριστερή Συμπόρευση: Μεγάλα συμφέροντα, διαπλοκή και ξένος παράγοντας καταστρέφουν ολοσχερώς το Βέρμιο.




Μετά και την αποκάλυψη της συμπαιγνίας των μεγάλων συμφερόντων, της Κυβέρνησης, της Πρεσβείας των ΗΠΑ και της Περιφερειακής Αρχής Δυτικής Μακεδονίας γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι τα «μαύρα κοράκια» που εμφανίζονται ως «πράσινα περιστέρια» θέλουν να μετατρέψουν το Βέρμιο, ένα ολοζώντανο βουνό, σε τοπίο «νεκράς φύσης»!

Είναι γνωστό ότι η εταιρεία «Αιολική Βερμίου», εταιρεία «ειδικού σκοπού» της «ΕΝΤΕΚΑ» με την αμερικάνικη 547 Energy που ειδικεύεται σε έργα ΑΠΕ και έχει έδρα το Χιούστον, θυγατρική του Αμερικάνικου fund, «Quantum Energy Partners», που έχει έδρα το Τέξας  και ειδικεύεται σε επενδύσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου, εξασφάλισαν άδεια από το ΥΠΕΝ, κατόπιν παρέμβασης της Αμερικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα και προχωρούν με ταχείς ρυθμούς να εγκαταστήσουν 70 ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 315 MW.  Σ αυτές πρέπει να προσθέσουμε και τις 41 ανεμογεννήτριες της ΤΕΡΝΑ που έχουν εγκατασταθεί ήδη από το 2018 στο Βέρμιο, μεταξύ Ζωοδόχου Πηγής και Ξηρολίβαδου και άλλες 39 που έχουν λάβει ήδη άδεια παραγωγού. Την καταστροφή έρχονται να συμπληρώσουν μεγάλα συνοδά έργα και η κατασκευή Υποσταθμού Υψηλής Τάσης.

Η αι(ολική) καταστροφή του Βερμίου, ενός μοναδικού βουνού με σπάνια βιοποικιλότητα, με  1035 είδη χλωρίδας, από τα οποία τα 117 είναι ενδημικά της Βαλκανικής και τα 34 είναι ενδημικά της Ελλάδας με 43 σπάνια βότανα, με ευεργετικές και φαρμακευτικές ιδιότητες. Κίνδυνος εξαφάνισης πηγών που θα επιφέρει τεράστιες ζημιές στη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή, στη μελισσοκομία κλπ   Αλλαγή του μικροκλίματος και εξαφάνιση πολλών ειδών Πανίδας, όπως του μοναδικού λαγόγυρου κ.α Μόλυνση του εδάφους από τις διαρροές των λιπαντικών, των αντιψυκτικών, από τα θαμμένα πτερύγια των ανεμογεννητριών, από τα ευγενή μέταλλα, τις σπάνιες γαίες, τα υαλονήματα κ.α

Η Αμερικάνικη πρεσβεία διατάσει, Κυβέρνηση και Περιφέρεια εκτελεί:

Ο πρώην Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρεϋ Πύατ, γνωστός από την εμπλοκή του στην απολιγνιτοποίηση και την έλευση του αμερικάνικου LNG, λίγους μήνες πριν αντικατασταθεί, ζήτησε ως «αποχαιρετιστήριο δώρο» από τον τότε ΥΠΕΝ κ. Σκρέκα να εγκρίνει τις άδειες για εγκατάσταση αιολικών στο Βέρμιο:  «Και έχω πει στον Υπουργό Σκρέκα ότι το μόνο αποχαιρετιστήριο δώρο που θέλω όταν φύγω από την Ελλάδα σε τρεις εβδομάδες από τώρα είναι η τελική έγκριση άδειας για το Βέρμιο»…….

Και φυσικά όπως θα έκανε ο κάθε υπουργός της κάθε «μπανανίας» που σέβεται την υποτέλεια, ο κ. Σκρέκας, μέσα σε δυο μήνες ενέκρινε την τροποποίηση και αναδιατύπωση της ΑΕΠΟ δίνοντας το δικαίωμα στα ξένα συμφέροντα να ισοπεδώσουν το Βέρμιο. Η Εθνική Τράπεζα προσφέρθηκε να χρηματοδοτήσει το έργο επιβεβαιώνοντας το συμπέρασμά μας ότι εκτός των άλλων οι «πράσινοι» καρχαρίες είναι τζαμπατζήδες και κάνουν τα έργα με δικά μας λεφτά.

Η συμπαιγνία του Περιφερειάρχη και της Περιφερειακής Αρχής.

Σε αίτημα της κίνησης πολιτών «ΕΟΡΔΑΙΑ SOS» προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας να αναλάβει τις ευθύνες του προ της απειλούμενης καταστροφής του Βερμίου ο Περιφερειάρχης κ. Αμανατίδης «στρίβοντας δια του αρραβώνος»  προσφέρθηκε να μεταβεί επί τόπου με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας για να κάνει ελέγχους. Εκεί δίνοντας ένα «σώου» σε ευθεία συνεννόηση με τους υπευθύνους της Εταιρείας «Αιολική Βερμίου» διαπίστωσε ότι όλα βαίνουν καλώς.  Την ίδια διαπίστωση μέσω πορίσματος αλλά «μη πορίσματος» έκανε και στη συνεδρίαση του Π.Σ.Δ.Μ που έγινε τη Δευτέρα 29/7 βρίσκοντας σύμφωνη όλη την παράταξή του με φωτεινή εξαίρεση τον αντιπεριφερειάρχη Χάρη Γκοβεδάρο, που προς τιμήν του, κράτησε την αρχική του στάση στο θέμα των τερατωδών εγκαταστάσεων ΑΠΕ στην Περιοχή.

Όμως η κίνηση πολιτών «ΕΟΡΔΑΙΑ SOS» και οι παρατάξεις που έφεραν το θέμα στο Π.Σ δεν ζήτησαν να γίνει ο Περιφερειάρχης ελεγκτής των αδειών αλλά να παρέμβει με κάθε πρόσφορο τρόπο μαζί με τους κατοίκους για να αποτραπεί το έγκλημα. Όμως ακόμα και στο τυπικό ζήτημα να έμενε είναι βέβαιο ότι υπάρχουν άπειρες παρανομίες όπως τις επισήμαναν και επιστήμονες του κινήματος αλλά και έχουν επιβεβαιωθεί σε άλλα αντίστοιχα έργα.

Όμως «το κίνημα» και ο λαός της Περιοχής μας δεν είπε ακόμα την τελευταία λέξη. Σύντομα θα μας βρουν μπροστά τους ενωτικά, μαζικά, δυναμικά και θα αναγκαστούν να φύγουν νύχτα από το Βέρμιο, όπως έφυγαν από το Λέχοβο, την Καλαμιά, το Νυμφαίο και όπως σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις στην Περιοχή μας..

«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Αριστερή Συμπόρευση: Μεγάλα συμφέροντα, διαπλοκή και ξένος παράγοντας καταστρέφουν ολοσχερώς το Βέρμιο.

  1. Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

    Οι υποδομές ξεπουλήθηκαν, τα λιμάνια , τα αεροδρόμια, τα τραίνα, ανήκουν σε ξένους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.