Πρώτη τοιχογραφία graffiti από την ομάδα 3ΜΚ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Δώσε μας τον τοίχο σου» της San Team



Έχει ήδη ξεκινήσει η πραγματοποίηση της πρώτης τοιχογραφίας graffiti στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Δώσε μας τον τοίχο σου», που αναπτύσσει η ομάδα SAN (Street Art Neighborhoods) Team, της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης.

Η πρώτη δημιουργία υλοποιείται στην αρχή της οδού Μοναστηρίου, σε συνεργασία με την ομάδα 3ΜΚ και την ιδιοκτήτρια του σπιτιού που ανήκει ο τοίχος, η οποία δέχτηκε να τον παραχωρήσει για την εικαστική παρέμβαση.

Λίγα λόγια για τους 3ΜΚ

Ο Λευτέρης και η Ιωάννα είναι από την Πτολεμαΐδα και ξεκίνησαν την κοινή τους πορεία το 2012 με την υπογραφή «3ΜΚ». Ο Λευτέρης σπούδασε Αρχιτεκτονική στη Θεσσαλονίκη και ασχολείται με το graffiti από το 2004. Η Ιωάννα έχει σπουδάσει φωτογραφία και στην Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό δίδυμο με ευρηματικές εικαστικές αναφορές στο street art, την αρχιτεκτονική, την εικονογράφηση και τη χαρακτική. Ανακαλύπτοντας συνεχώς νέες εμπνεύσεις και επιρροές, τα έργα τους αποτελούν μια συνεχή διαλεκτική μεταξύ του «σύγχρονου» και του «παραδοσιακού», διατηρώντας όμως πάντα τον προσωπικό τους αυτόνομο χαρακτήρα. Ένα από τα κεντρικά και σημαντικότερα σημεία στο έργο των 3ΜΚ είναι η συνεχής αναδιαπραγμάτευση με τα όρια του καλλιτεχνικού χώρου και της κλίμακας. Ο δισδιάστατος χώρος της ζωγραφικής εξαπλώνεται συνεχώς σε νέες σχεδιαστικές επιφάνειες όπως ο τοίχος, το ύφασμα, το ξύλο και το δέρμα, δημιουργώντας συνθέσεις με διαφορετικά μέσα που έχουν όμως πάντοτε ως κοινό παρονομαστή το ξεχωριστό καλλιτεχνικό τους ιδίωμα.

Θα τους βρείτε και σήμερα, στην αρχή της οδού Μοναστηρίου.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση «Δώσε μας τον τοίχο σου, μπορείτε να βρείτε στο infokoz@arsis.gr, www.facebook.com/Arsis.Kozanis, www.instagram.com/arsiskozanis.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.