Θ. Θεοδουλίδης: ‘Δυναμική ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας’



Στους 3.000 περίπου ανέρχεται ο αριθμός των εισαχθέντων στα 20 τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, όπου σύμφωνα με δήλωση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεόδωρου Θεοδουλίδη, καταγράφεται φέτος μία αύξηση των εισαχθέντων η οποία ανέρχεται στο 4,5%. 961 είναι οι επιτυχόντες στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών, 754 στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών, 187 στη Σχολή Θετικών Επιστημών και 90 στο Τμήμα Γεωπονίας, ενώ 606 είναι οι φοιτητές στην Πολυτεχνική Σχολή και 1.047 συνολικά στην Κοζάνη.

Σε 296 υπολογίζονται οι φοιτητές στην Πτολεμαΐδα. Στο ίδιο ακριβώς μοτίβο με πέρυσι, το Τμήμα Ορυκτών Πόρων στην Κοζάνη έχει μόλις 22 φοιτητές και το Μαθηματικών στην Καστοριά 18 φοιτητές. Σε συνέντευξη του στην ΕΡΑ Κοζάνης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας, Θεόδωρος Θεοδουλίδης, κάνει λόγο για δυναμική ανάπτυξη του Πανεπιστημίου, με εξωστρέφεια, διεθνοποίηση και δημιουργία υποδομών , όπως η δημιουργία της Πανεπιστημιούπολης και η κατασκευή φοιτητικών εστιών σε Κοζάνη,. Πτολεμαΐδα, Φλώρινα και Καστοριά. Υπογράμμισε ωστόσο ότι χρειάζεται γενναία αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας, με διπλασιασμό του επιστημονικού, τεχνικού και διοικητικού δυναμικού, αφού ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 1 καθηγητής ανά 15 φοιτητές και ο πανελλαδικός μέσος όρος αναλογίας καθηγητή προς φοιτητή είναι 1 προς 40, στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας η αναλογία καθηγητή προς φοιτητές είναι 1 προς 55. Ειδικότερα μετά την χανακοίνωση των αποτελεσμάτων, έχουμε

ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών 149

Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών 183

Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων 22

Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων 201

Τμήμα Χημικών Μηχανικών 51

 

ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας 141

Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών 167

Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής 133

Τμήμα Οικονομικών Επιστημών 159

Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων 73

Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης 288

 

ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων 184

Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών 201

Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης 217

Τμήμα Ψυχολογίας 152

 

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Τμήμα Μαιευτικής 194

Τμήμα Εργοθεραπείας 102

 

ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Τμήμα Πληροφορικής 169

Τμήμα Μαθηματικών 18

 

ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Τμήμα Γεωπονίας 90

www.ertnews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.