Εξιχνιάστηκαν 4 διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής σε 3 καταστήματα και σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στην Κοζάνη



Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών από δύο ή περισσότερα άτομα που έχουν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών, ενεργώντας κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και κατοχή ναρκωτικών

Ανωτέρω κλοπές διαπράχθηκαν  κατά το χρονικό διάστημα  από 03-07-2024 έως 28-07-2024

 

Εξιχνιάσθηκαν, ύστερα από συστηματική και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, -4- υποθέσεις διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών που τελέσθηκαν σε -3- καταστήματα και σε -1- πρακτορείο του ΟΠΑΠ, κατά το χρονικό διάστημα από 03-07-2024 έως 28-07-2024, στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες το βράδυ στην Κοζάνη από προαναφερόμενους αστυνομικούς δύο άτομα, ένας 23χρονος ημεδαπός και μία ανήλικη αλλοδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών από δύο ή περισσότερα άτομα που έχουν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών, ενεργώντας κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για κατοχή ναρκωτικών.

Μετά από ενδελεχή έρευνα, αξιολόγηση και αξιοποίηση ερευνητικών στοιχείων και δεδομένων των αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι, οι προαναφερόμενοι είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών και ειδικότερα τον τρέχοντα μήνα, πραγματοποίησαν συνολικά -4- κλοπές, εκ των οποίων -3- σε καταστήματα στην Κοζάνη, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και διάφορα αντικείμενα, συνολικής αξίας περίπου -4.350- ευρώ και μία σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ σε περιοχή της Κοζάνης, όπου αφαίρεσαν δελτία αξίας -1.686- ευρώ, εκ των οποίων στη συνέχεια επιχείρησαν να εξαργυρώσουν αυτά που κέρδιζαν.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi), αφού επέλεγαν τους «στόχους» τους, εισέρχονταν στο εσωτερικό τους, παραβιάζοντας είτε κύριες εισόδους είτε παράθυρα, αφαιρώντας χρηματικά ποσά από τις ταμειακές μηχανές των καταστημάτων και διάφορα προϊόντα, με σκοπό το οικονομικό όφελος.

Το συνολικό παράνομο οικονομικό όφελος που αποκόμισαν οι συλληφθέντες από τις προαναφερόμενες κλοπές, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των -6.036- ευρώ περίπου, ενώ στην κατοχή τους και σε έρευνα στην οικία του 23χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • -1- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο τέλεσης των αξιόποινων πράξεων,
  • -163- κερδισμένα δελτία,
  • -1,5- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • -1- μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης,
  • -123- πακέτα τσιγάρων και καπνού,
  • -30- ηλεκτρικές συσκευές ατμίσματος,
  • -2- κινητά τηλέφωνα,
  • -37- πακέτα φιλαράκια στριφτού τσιγάρου,
  • -5- αναπτήρες,
  • διάφορα είδη ρουχισμού (μπαλακλάβες τύπου full face, παπούτσια, ζακέτα με κουκούλα, κλπ),
  • -18- συσκευασίες τροφίμων (σνακ) και
  • -1- κουτί γάντια μιας χρήσης.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.