Δύο Κοζανίτες στο νησί της Μυκόνου ‘τρελαίνουν’ τον κόσμο με τις μουσικές τους – Η συνεργασία τους με τον τραγουδιστή Σαρμπέλ -Δείτε φωτογραφίες & βίντεο



Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR 

Μες στις Μυκόνου τα στενά, δύο φίλοι από την Κοζάνη, ο Αλέξανδρος & ο Παναγιώτης, τρελαίνουν’ τον κόσμο μέσα από τις μουσικές τους

Δύο νεαροί μουσικοί, γνωστοί στην πόλη της Κοζάνης και όχι μόνο, μιλούν για την ιδέα τους, την κοινή τους μουσική πορεία που τους οδήγησε από τα μαγαζιά της Κοζάνης και της ευρύτερης περιοχής, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, κάνοντας μία στάση στο ειδυλλιακό νησί των Κυκλάδων, όπου αυτή την περίοδο, ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους και “τρελαίνουν”  Έλληνες και τουρίστες στο νησί των ανέμων.

Ανοίγουν τα χαρτιά τους για τις συνεργασίες τους με δημοφιλής τραγουδιστές και καλλιτέχνες και μας εκμυστηρεύονται την ιστορία τους, ο λόγος για τον Αλέξανδρο Ζγούρο και τον Παναγιώτη Κυριαζίδη.

Η κοινή μουσική τους πορεία ξεκίνησε το 2016 σε κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, με συνεργασίες διαφόρων μουσικών σχημάτων. Σε πολλές ζητήσεις μεταξύ τους, θέλησαν να δημιουργήσουν κάτι δικό τους, το οποίο θα  διαφέρει σε μουσικό περιεχόμενο από τα… ‘κλασικά’. Έτσι το 2023 πέρασαν στην πράξη του νέου εγχειρήματος που ακούει στο όνομα, “Aiora Project”.

Η ιδέα τους άρχισε σιγά σιγά να παίρνει σάρκα και οστά, γοητεύοντας τον κόσμο. Η αποδοχή του κοινού  αποτέλεσε για εκείνους το κίνητρο να πάνε ένα βήμα παρακάτω το εγχείρημά τους, εμπλουτίζοντας τις λίστες τους με διάφορα τραγούδια, από την εγχώρια και ξένη μουσική, προσθέτοντας τις δικές τους πινελιές και διασκευές, αλλά και με νέες συνεργασίες και εμφανίσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Η συνεργασία τους ξεκίνησε όταν ο Αλέξανδρος ήταν μόλις 14 ετών και ο Παναγιώτης 17. Ήταν από τις πρώτες δουλειές του Αλέξανδρου, όπου έψαχνε έναν μουσικό για την συγκεκριμένη συνεργασία. Από τότε και μετά επισφράγισαν τη μουσική σχέση μεταξύ τους. Λίγο παρέα με πολλή μουσική ακόμη μέχρι και σήμερα, η συνεργασία τους συνεχίζεται ακάθεκτα.

Πώς δημιουργήθηκε η ιδέα για το ‘Aiora Project’;

Παρόλο που η συνεργασία μας συνεχίζεται και στον λαϊκό και παραδοσιακό τομέα είχαμε την ανάγκη για την δημιουργία κάτι διαφορετικού και πρωτόγνωρου είδους μουσικής στην περιοχή μας.  Ένα βράδυ μετά το σχόλασμα μιας επιτυχημένης συνεργασίας βρισκόμασταν στο στούντιο και υπήρχε κορεσμός στα αυτιά μας, βρεθήκαμε να παίζουμε τα ίδια τραγούδια σε καλοκαιρινό στυλ. Αυτό μας κέντρισε το ενδιαφέρον και είπαμε πως θα το φτιάξουμε έτσι. 

Τι σας οδήγησε να κάνετε  αυτό το εγχείρημα και πως έφτασε στο σήμερα;

Το εγχείρημα ήταν η έλλειψη για κάτι διαφορετικό στην περιοχή μας. Το δοκιμάσαμε και προετοιμαστήκαμε καλά από τον χειμώνα του 2022. Μέχρι σήμερα το στηρίζουμε και υπάρχει ένα πέπλο επιτυχίας που μας σκεπάζει χάρη στο κοινό μας.

Τι τραγούδια περιλαμβάνει το σχήμα σας; Έχετε δικές σας διασκευές και συνθέσεις;

Χωρίς να αποκλείσουμε ή να παραμερίσουμε κανένα είδος μουσικής, γιατί όλα τα τραγούδια μπορούν να παιχτούν με όλα τα μουσικά όργανα, στο ‘Aiora Project’, είμαστε στον λαϊκό, παραδοσιακό αλλά και στον ethnic-deep house κορμό. 

Έχουμε δικές μας διασκευές, παραγωγής στον προσωπικό χώρο του Αλέξανδρου Ζγούρου, αλλά και δικό μας κομμάτι το οποίο θα απολαύσετε σε live performances.

Περιμένατε αυτό το αποτέλεσμα;

Το πάθος μας για την μουσική, και την δημιουργία, ήταν τα κίνητρα που έδωσαν την έναρξη σε αυτό το αποτέλεσμα που μας βρίσκει σήμερα. Δοκιμάσαμε ρισκάραμε και παρατηρήσαμε την συμμετοχή και την ανταπόδοση του κοινού να είναι ευδιάκριτη.

Πώς προέκυψε αυτή η πρόταση για Μύκονο; Τι σκεφτήκατε όταν το ακούσατε;

Είχαμε αρκετές προτάσεις για τα νησιά, αλλά μας προσέλκυσε πιο πολύ η πρόταση για Μύκονο, σε συνεργασία με τον γνωστό ελκηνοκύπριο τραγουδιστή και αγαπημένο μας, Σαρμπέλ.  Μόλις το ακούσαμε νιώσαμε μέσα μας μια εκπλήρωση και ανταμοιβή των κόπων και των προσπαθειών μας…..

Ήρθε η πρόταση για το νησί της Μυκόνου. Με ποιους συνεργάζεστε και πως είναι η συνεργασίες σας;

Στην Μύκονο έχουμε χτίσει μία πολύ δυνατή ομάδα η οποία τα “σπάει”. Όλοι είμαστε γεμάτοι όρεξη και ενέργεια για αυτό που κάνουμε. Συνεργαζόμαστε με μία ομάδα δυνατών ανθρώπων του καλλιτεχνικού χώρου, είναι οι Παναγιώτης Κλωνάρης, Ντραμς – Παναγιώτης Σολδάτος, μπάσο –  Αλέξανδρος Χαραλαμπίδης, ο ηχολήπτης μας-   Άρης Πετράκης, τραγούδι αλλά και τον γνωστό Σαρμπέλ, τον οποίο ευχαριστούμε για την συγκεκριμένη άψογη συνεργασία. Ευχαριστούμε επίσης τον μαέστρο μας Μιχαηλ Γκιουλετζή, για όλη την στήριξη του.

Πως ήταν η συνεργασία σας με τον Σαρμπέλ;

Η συνεργασία μας με τον Σαρμπέλ πήγε πολύ καλά, ήμασταν κάθε μέρα μαζί και στην παρέα και στα live! ‘Είναι ένας ευχάριστος και απλός άνθρωπος τόσο στην καθημερινότητά του όσο και στο επαγγελματικό κομμάτι.  ‘Σκίσαμε’ με τις εμφανίσεις μας, ο κόσμος μιλούσε για το αποτέλεσμα, συνεχώς λαμβάναμε μηνύματα με συγχαρητήρια και αυτό ήταν αρκετά θετικό. Πιστεύουμε πως είναι μια από τις καλύτερες συνεργασίες που έχουμε κάνει στην μέχρι τώρα στη μουσική μας πορεία.

Ποιες είναι οι εικόνες που έχετε στην καθημερινότητά σας, στο νησί των ανέμων; 

Η καθημερινότητα μας είναι γεμάτη μουσική και στιγμές γεμάτες εμπειρίες.

Έχει πολύ ωραίο κόσμο εδώ, με χαμόγελα, τουρίστες από διάφορες χώρες. Ο κόσμος φαντάζει να το ευχαριστιέται και να το διασκεδάζει.

Η ζωή μας εδώ κυλάει ομαλά, υπάρχει άριστη συνεννόησης με την υπόλοιπη ορχήστρα και στα πλαίσια διαβίωσή μας αλλά και στην διαμονή.  Η μόνη μας δυσκολία ήταν η διατροφή αλλά το θέμα, το λύσαμε σχετικά γρήγορα και κατόπιν συνεννόησης.

Έχουμε ευχάριστες στιγμές μεταξύ μας καθώς η μόνη οικογένεια που έχουμε αυτή τη στιγμή κοντά μας είμαστε εμείς, η ορχήστρα. Μοιραστήκαμε μαζί προβληματισμούς, χαρές, γιορτές και γενέθλια. Στα πλαίσια της δουλειάς μας, όλοι έχουμε έναν κοινό στόχο, να ανταπεξέλθουμε στις απατήσεις , πράγμα το οποίο μας έδεσε και μας δένει κάθε μέρα!

Σε τι φάση σας βρίσκουμε αυτό το διάστημα;

Φέτος το καλοκαίρι θα μας βρείτε στην Μύκονο, καθώς και σε άλλα νησιά της Ελλάδας από τον Αύγουστο. Επίσης θα βρεθούμε σε Λευκάδα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κοζάνη, Καστοριά αλλά και σε ακόμα περισσότερα μέρη όπου προσεχώς θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες. 

Τα σχέδιά σας το επόμενο διάστημα;

Τα σχέδιά μας αφορούν κυρίως στην αυτοβελτίωση καθώς και στην εξέλιξή μας. Κάθε μέρα συνεχώς, προσπαθούμε και καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια για την άνοδό μας.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να δώσετε στον κόσμο, αλλά κυρίως στους νέους ανθρώπους;

Να μην σταματάμε ποτέ να κυνηγάμε τα όνειρα μας, να δημιουργούμε και να ψάχνουμε πάντα το καλύτερο.

(Για το υπόλοιπο του καλοκαιριού μπορείτε να μας παρακολουθήσετε και να ενημερώνεστε για τις μουσικές μας  εμφανίσεις στο Instagram @aiora_project και να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας. Την χειμερινή σεζόν, έρχονται “χρυσές” ευκαιρίες που μας ενδιαφέρουν) 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.