Ο Δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου για τη φωτιά στο Φλάμπουρο



Ο Δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου, με δημοσίευσή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

Στις 12:31 το μεσημέρι ο Δήμος Βελβεντού ειδοποιήθηκε από το ΚΕΠΙΧ Δυτ. Μακεδονίας ότι υπάρχει φωτιά στο Φλάμπουρο.

Η οπτική επαφή από το Βελβεντό αλλά και από κατοίκους του Καταφυγίου δεν μας έδωσε τέτοια εικόνα, διότι τελικά η φωτιά είχε ξεκινήσει ως έρπουσα πίσω και κάτω από την κορυφή Τούρλα προς την πλευρά της Κατερίνης, μη ορατή από την πλευρά της Κοζάνης.

Η εστία εντοπίστηκε πολύ πιο κάτω από την κορυφή εξαιτίας των καπνών. Το κέντρο του Δήμου μας μπήκε σε επιφυλακή και σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας (ΚΕΠΙΧ), το πυροσβεστικό μας όχημα έφυγε για Φλάμπουρο-Τούρλα με τους Αντιδημάρχους Αγγέλη Δημήτρη και Αχίλλα Γιώργο, ακολούθησε άλλο κλιμάκιο με τον Αντιδήμαρχο Ζορζοβίλη Ζήνο και τον Πρόεδρο του ΔΣ Καμκούτη Θωμά.

Η Πυροσβεστική της Κοζάνης ήδη έστειλε σημαντικές επίγειες δυνάμεις με πυροσβεστικά οχήματα και πεζοπόρα τμήματα στο σημείο και βρίσκονται ήδη εκεί.

Παράλληλα επιχειρούν εναέρια μέσα για την κατάσβεση με νερό που παίρνουν από τη λίμνη Πολυφύτου. Η εικόνα που έχουμε προς στιγμήν είναι ότι η φωτιά είναι έρπουσα, από την πλευρά του βουνού που βλέπει προς την Κατερίνη, αρκετά κάτω από την κορυφογραμμή. Στα μετόπισθεν είμαστε σε επιφυλακή και ετοιμότητα.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.