Τα «κλικ» της δεξίωσης για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο



«Οφείλουμε στους Eλληνες και στις επόμενες γενιές, μια συνέχεια αντάξια και ακόμη καλύτερη αυτών των πενήντα ετών», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ξεχωριστό χαρακτήρα είχε η εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο, καθώς συμπληρώνεται μισός αιώνας από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. «Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα» δήλωσε στην ομιλία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τονίζοντας πως «οι μνήμες παραμένουν ολοζώντανες» και μας «γεμίζουν συγκίνηση».

«Απόψε βρίσκονται εδώ πρόσωπα της κοινωνίας των πολιτών, στα οποία αναγνωρίζουμε τη Μεταπολίτευση, τις επιτυχίες της, αλλά και τις πληγές της. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι το βλέμμα μας δεν στρέφεται μόνο στο παρελθόν και στον απολογισμό. Είναι προσανατολισμένο στο μέλλον της Πολιτείας μας, σε αυτά που έρχονται, τους φόβους και τις προσδοκίες του λαού μας. Οφείλουμε στους Ελληνες και στις επόμενες γενιές, που θα αναλάβουν τα βάρη της πατρίδας μας, μια συνέχεια αντάξια και ακόμη καλύτερη αυτών των πενήντα ετών», υπογράμμισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το «παρών» στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου έδωσαν ο πρωθυπουργός, πολιτικοί αρχηγοί, υπουργοί, βουλευτές, ενώ η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είχε καλέσει δημάρχους ακριτικών και μαρτυρικών περιοχών, εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών, διακεκριμένους αθλητές και αρχηγούς ομάδων που κατέκτησαν ευρωπαϊκά τρόπαια, πλημμυροπαθείς από τη Θεσσαλία, ανθρώπους από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών, Έλληνες που έχουν διακριθεί στο εξωτερικό, αλλά και απλούς πολίτες που διακρίθηκαν για την προσφορά τους προς τον συνάνθρωπο.

 

περισσότερα στο www.kathimerini.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Τα «κλικ» της δεξίωσης για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο

  1. …..για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας……..

    Η Ελλάδα κατατάσσεται στην τελευταία θέση μεταξύ των κρατών της ΕΕ στον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου !!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.